Nem kell aggódni a magyar zenei utánpótlásért

2024. május 27. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent a Telekom Electronic Beats Szelektor nevű tehetségkutatójának tripla válogatáslemeze. A dalversenyt harmadik alkalommal hirdették meg a szervezők, az idei évben pedig minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés, a zsűri több mint ezer pályaműből választotta ki azt a harmincat, ami végül felkerült a válogatásra.

A válogatásból nem véletlenül készült tripla lemez, az alkotók ugyanis három kategóriában indulhattak, a szakmai zsűri pop, club és experimentális szerzeményeket várt.

A Pop24 és a Club24 egyértelműen a könnyebben fogyasztható válogatások, előbbin olyan előadók dalaival, mint Laurie, Jules War és Csinszka, akik mindhárman egy-egy énekközpontú dallal kerültek fel az albumra.

A tíz számos Pop24 válogatás megmutatja, hogy a hazai könnyűzene jó kezekben van, az alapvetően elektronikusan hangszerelt dalok ugyanis egészen széles spektrumot fednek le.

A klubzenei kategória albuma is hasonlóan sokszínű, a FALMI drum and basses szerzeményétől az olyan technós alapú, klasszikusabb EDM-tételekig, mint a Deep Glaze-ből is ismert Yorgos I Need című dala.

A sort az Xperi24 című lemez zárja, amely a tavaly általunk is méltatott Yibai hátborzongató hangulatú dalával indít, de hallhatóak rajta indusztriális és zajalapú szerzemények is.

A válogatást két bónusz dallal vezette fel a Telekom Electronic Beats. A Beton.Hofi legutóbbi lemezét is jegyző ANUBII$ Szlimmyt, Jules Wart és Tildae-t felsorakoztató dala, illetve Beatrick Laurie-t, Patakit és a Kizzaping69 alteregóval rappelő Beton.Hofit szerepeltető afro stílusgyakorlata a válogatástól függetlenül jelent meg. A szervezők szerint ugyanis nem lett volna fair a fenti, már ismertebb neveket a többi jelentkezővel együtt versenyeztetni a tehetségkutatón belül.

A Szelektor három válogatása az összes nagy zenei streaming-szolgáltató felületén elérhető.

A cikk a Telekom Electronic Beats és a Telex After együttműködésének részeként jelent meg.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!