Nyomozást indít a rendőrség Matthew Perry halála miatt

2024. május 22. – 05:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Los Angeles-i rendőrség bejelentette, hogy nyomozást indított Matthew Perry halála ügyében, írja a BBC News.

A színész októberben halt meg „ketamin akut hatásai” és fulladás következtében, közölték akkor orvosszakértők. A nyomozással a rendőrök azt akarják feltárni, hogy a színész hogyan juthatott hozzá a szerhez.

A Los Angeles-i rendőrkapitányság közleményben megerősítette, hogy együttműködik a kábítószer-ellenes ügynökséggel és az amerikai postai ellenőrző szolgálattal a színész halála ügyében.

Perryt október 28-án találták holtan Los Angeles-i otthonának medencéjében. Az orvosszakértők decemberben azt közölték, hogy „nagy mennyiségű ketamint találtak a szervezetében”. Raffi Djabourian főorvos-helyettes hozzátette, hogy halálához a koszorúér-betegség és az opioidhasználati problémák kezelésére használt buprenorfin is hozzájárult.

A ketamin egy erős érzéstelenítő, amely népszerűvé vált, mint „alternatív terápia” a depresszió, a szorongás, a poszttraumás stressz zavar és más mentális problémák kezelésére. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) októberben figyelmeztetést adott ki, amelyben a pszichiátriai rendellenességek gyógyszerrel történő kezelésének veszélyeire figyelmeztetett.

A boncolási jegyzőkönyv szerint Perry „ketamininfúziós terápián” volt, és a legutóbbi kezelés körülbelül másfél héttel a halála előtt történt. A jelentés megjegyezte, hogy a halálakor a szervezetében lévő ketamin nem származhatott ebből az infúziós terápiából, mivel a gyógyszer felezési ideje három-négy óra, vagy annál is kevesebb. Perry tehát a terápián kívül is fogyaszthatott ketamint.

Perry leginkább a Jóbarátokban játszott Chandler Bing szerepéről volt híres. A szitkom a 90-es években, 10 évadon át futott, Perry mind a 234 epizódjában szerepelt.

Tavaly megjelent egy könyve, amiben függőségeiről is beszélt. „Az nem igazságos, hogy nekem keresztül kellett mennem ezen a betegségen, miközben a másik ötnek nem. Nekik is, nekem is megvolt mindenem, de nekem közben küzdenem kellett ezzel a dologgal” – mesélte könnyek közt a színész a Jóbarátok sorozatban töltött éveiről. Elmesélte, hogy volt időszak, mikor naponta 55 fájdalomcsillapítót vett be, miközben 58 kilósra fogyott.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!