Az orvosszakértő szerint Matthew Perry halálát „ketamin akut hatása” okozhatta

2023. december 15. – 23:09

Másolás

Vágólapra másolva

Matthew Perry halálát „ketamin akut hatásai” és fulladás okozhatták – közölte a Los Angeles megyei orvosszakértő a pénteken közzétett boncolási jegyzőkönyvben, hónapokkal azután, hogy holtan találták otthonában.

A halottkém szerint az 54 éves Perry fulladásos baleset következtében fulladt meg. A jelentés szerint koszorúér-betegsége is volt – írja a New York Times.

A ketamin egy erős érzéstelenítő, amely népszerűvé vált, mint „alternatív terápia” a depresszió, a szorongás, a poszttraumás stressz zavar és más mentális problémák kezelésére. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) októberben figyelmeztetést adott ki, amelyben a pszichiátriai rendellenességek gyógyszerrel történő kezelésének veszélyeire figyelmeztetett.

A boncolási jegyzőkönyv szerint Perry „ketamininfúziós terápián” volt, és a legutóbbi kezelés körülbelül másfél héttel a halála előtt történt. A jelentés megjegyezte, hogy a halálakor a szervezetében lévő ketamin nem származhatott ebből az infúziós terápiából, mivel a gyógyszer felezési ideje három-négy óra, vagy annál is kevesebb. Perry tehát a terápián kívül is fogyaszthatott ketamint.

A színész szervezetében emellett opioid buprenorfin is volt, ami egy fájdalomcsillapító vegyület. Az orvosszakértő a ketamin mellett a buprenorfint is a halálában szerepet játszó tényezők közé sorolta.

Perry évtizedekig küzdött alkoholbetegséggel és drogfüggőséggel, erről pedig többször is beszélt nyilvánosan. Saját bevallása szerint Perry élete több mint felét kezelésen és elvonókúrán töltötte.

Október 28-án találtak rá a lakása jakuzzijában. A boncolási eredményekre hónapokig kellett várni, és októberben a szakértők figyelmeztettek, hogy a toxikológiai vizsgálat alapos elvégzése és az egyéb bizonyítékok vizsgálata jelentős időt vesz igénybe.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!