Elvis unokája csalást kiáltott, megakadályozná az énekes egykori otthonának elárverezését

2024. május 21. – 20:41

Másolás

Vágólapra másolva

Keresetet nyújtott be Riley Keough, Elvis Presley unokája, hogy megakadályozza az énekes egykori Tennessee-i rezidenciájának elárverezését. A Gracelandet azért bocsátanák aukcióra, mert egy cég azt állítja, Elvis tavaly januárban meghalt lánya, Lisa Marie biztosítékként használta azt egy kölcsönben, amit sosem fizetett vissza, Keough szerint azonban csalásról lehet szó – írja a BBC.

Riley Keough anyja halála után örökölte meg a Tennessee-i Memphisben található rezidenciát, jelenleg azonban van esély arra, hogy elveszítheti, a Naussany Investments nevű cég ugyanis már csütörtökön szeretné elárverezni a Gracelandet. A cég azt állítja, hogy Lisa Marie 2023 szeptemberében felvett tőlük egy 3,8 millió dolláros kölcsönt, és biztosítékként a Gracelandet adta meg a szerződésben, miután pedig a pénzt nem fizette vissza, az aukcióval szereznék vissza a pénzüket.

A Keough által benyújtott kereset szerint ugyanakkor Lisa Marie nem vett fel semmilyen kölcsönt, és nem is jelölte meg sem a Gracelandet, sem a hagyaték más ingatlanjait biztosítékként sehol. Keough szerint az erről szóló dokumentumok hamisítványok, sőt, egészen odáig megy, hogy a Naussany Investments nem is egy létező cég, csak azért hozták létre, hogy kiforgassák Elvis örököseit a vagyonukból.

Keough azt állítja, hogy a dokumentumokon meghamisították Lisa Marie Presley aláírását, és erre több bizonyítékot is felhoz. Az egyik, hogy a dokumentumokat elméletileg hitelesítő jegyző, Kimberly Philbrick jelezte, hogy ő biztos nem írt alá ilyesmit, és soha nem találkozott Lisa Marie Presley-vel, a másik pedig, hogy a 2018-as dokumentumon szerepel egy olyan bepipálható opció, ami az aláírás helyén, Floridában egészen 2020-ig nem létezett.

A régóta múzeumként funkcionáló Gracelandet működtető Elvis Presley Enterprises is azt jelezte, hogy csalásról lehet szó, de az ügyben még az unokáival is jogi vitában álló Priscilla Presley is megszólalt, aki szintén átverésnek nevezte az egészet. Priscilla ügyvédei tavaly év elején azért nyújtottak be beadványt, mert Elvis volt felesége azt állította, őt nem tájékoztatta senki arról, hogy 2016-ban Lisa Marie kivette őt a végrendeletéből a hagyatékának kezelői közül. Az mindenesetre biztos, hogy a mostani fordulat újabb adalék a Presley család átkához.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!