Dancsó Péter beszólt az amerikai követségen „smúzoló” influenszereknek

2024. április 30. – 16:14

Másolás

Vágólapra másolva

Dancsó Péter youtuber beleszállt azokba az influenszerekbe (többek közt Pamkutyáékba), akik megjárták az amerikai nagykövetséget David Pressmanék invitációjára. A Hvg.hu cikke szerint az 1,2 millió követővel rendelkező véleményvezér feltette a kérdést: „Vajon miért járkálnak ennyien az amerikai nagykövetségre?”

„Mr. Pressman, quiet please, stop the tivornya” – folytatta Dancsó, aki nem teljesen érti, mi a hazai influenszerek célja a Szabadság téri látogatásokkal. Így folytatja:

„Mi hasznuk lehet abból, hogy egy fotólehetőséggel támogatják egy idegen ország érdekeit? Mi a hosszú távú célja az amerikai nagykövetnek, hogy olyanokkal smúzol, akiket könnyű lenyűgözni egy fontosnak tűnő estebéddel?”

Dancsó azt sugallja, nem ártatlan ismerkedés történik, hanem a „politikai agitáció” egy formája. „Hosszú távon, szép lassan édesgetik maguk mellé az influenszereket, hogy később már maguktól is posztoljanak olyanokat, amik az érdekeikkel azonosak” – folytatja. Szerinte egyre több tartalomgyártóról van szó, akik nem politizáltak korábban, „de az utóbbi években olyan szektaépítés történt az interneten, hogy már ők sem kerülhetők ki.”

Azt sem érti a youtuber, Azahriah-nak miért van rá szüksége, hogy belefolyjon a politikába. Magát azért megdicsérte, mondván, ő „nem állt be ebbe a belpesti szektába”, pedig próbálkoztak nála, majd a végén bukott hősként igyekeztek őt lefesteni. A teljes videó:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!