Itt A holló-remake előzetese

2024. március 15. – 16:26

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent A holló című film előzetes, amiben Eric Draven (Bill Skarsgård) újra és újra feltámadva, könyörtelenül gyilkolja azokat, akik megölték őt és barátnőjét, Shelly Webstert (FKA twigs).

Az eredeti A holló 1994 májusában került a mozikba, és több szempontból is hatalmas érdeklődéssel várták: egyrészt egy népszerű képregény dolgozott fel (James O'Barr azonos című művét), másrészt a forgatásán egy balesetben meghalt Brandon Lee, Bruce Lee fia, aki Dravent játszotta. Az esetről, a film körüli kultuszról és arról, hogy magyarul miért A holló a címe, amikor az angol crow varjút jelent, ebben a cikkben írtunk.

Az eredeti képregény első része 1989-ben jelent meg, és alkotója szerint egyfajta terápiás célból írta, hogy feldolgozza menyasszonya halálát. Bár ez nem sikerült, sok akkori fiatalt sikerült megszólítania, és 2023-ban, 34 évvel az eredeti után a sorozat végre magyarul is megjelent. Stöckert Gábor a megjelenésekor körbejárta a kérdést, hogy mennyire tud érvényes lenni egy magyar A holló 2023-ban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!