Legjobb férfi mellékszereplő: Robert Downey Jr.

2024. március 11. – 01:39

Másolás

Vágólapra másolva

Akár csak a női mellékszereplő esetében, ennél a díjnál is a kategória korábbi öt díjazottja méltatja egyenként a jelölteket. Érdekes ez az újítás, nemcsak hosszabb, de személyesebb is lesz tőle a jelöltek bemutatása. Tim Robbins nyelve viszont megbotlik, amikor Robert De Nirót dicséri, és jelölt helyett győztest mond, persze gyorsan kijavítja magát.

És a papírforma szerint Robert Downey Jr. végre megkapta első Oscarját, amiért az Oppenheimerben megformálta Lewis Strauss-t, Downey-t korábban kétszer jelölték: 1993-ban a Chaplinért, 2009-ben pedig a Trópusi viharért (igen, azért).

Fotó: Kevin Winter / 2024 Getty Images
Fotó: Kevin Winter / 2024 Getty Images

Az egész terem felállva ünnepli a színészt, aki köszönetet mond rémes gyerekkorának és az akadémiának „ebben a sorrendben”, majd komolyra fordítja a szót. Megköszöni a feleségének, aztán az Oppenheimerben vele játszó többi színésznek, a stábnak, a sajtósának, senki nem marad ki.

Jelöltek voltak még: Sterling K. Brown – Amerikai irodalom, Robert De Niro – Megfojtott virágok, Ryan Gosling – Barbie, Mark Ruffalo – Szegény párák.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!