Legjobb férfi főszereplő: Cillian Murphy

2024. március 11. – 03:00

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbiak után nem meglepő, hogy a kategória öt egykori díjazottja méltatja a legjobb férfi főszereplőre jelölteket. Brendan Fraser, Nicolas Cage, Matthew McConaughey, Ben Kingsley és Forest Whitaker zeng hozsannákat az öt jelöltről.

És az Oscart kapja: Cillian Murphy, akinek ez volt az első jelölése. Meglepő lett volna, ha nem ő nyer, mert Robert Oppenheimer megformálásáért már a Golden Globe-ot és a színészek szakszervezetének díját is megkapta.

Murphy az első ír színész, aki Oscart kapott. Ugyan a háromszoros nyertes Daniel-Day Lewisnak is van ír állampolgársága, ő Londonban született. Murphy viszont az írországi Corkban.

Fotó: Kevin Winter / 2024 Getty Images
Fotó: Kevin Winter / 2024 Getty Images

A terem állva ünnepli a színészt, aki láthatóan meghatódott. Köszönetet mond Christopher Nolannek, Emma Thomasnak, majd egy csomó Murphynek, akik gyaníthatóan nem csak névrokonok. Levonulásakor a második állva tapsolást is megkapja.

Jelöltek voltak még: Bradley Cooper – Maestro, Colman Domingo – Rustin, Paul Giamatti – Téli szünet, Jeffrey Wright – Amerikai irodalom.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!