Kate Winslet, legyél a diktátorom!

2024. március 3. – 07:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

A rezsim (The Regime, HBO Max, március 4.)

Kate Winslet keménykezű és hataloméhes diktátornőt játszik egy fiktív európai autoriter rezsimben – ez már önmagában épp elég ahhoz, hogy érdekesnek tűnjön az HBO Max új húzása, ami valahol a szatíra és a dramedy között helyezkedik el félúton.

Mint minden diktatúra, úgy egyszer Elena Vernham kancellárasszony (őt testesíti meg Winslet) képzelt paradicsoma is a szétesés szélére kerül, a sorozatban ezt próbálják meg orvosolni különféle abszurd eszközökkel, alternatív gyógymódokkal és udvari intrikával. Egy ponton pedig Hugh Grant is beköszön majd.

A sógun (Shōgun, Disney+)

Február 27-én rögtön két résszel debütált a Disney+-on A sógun, amiről borítékolhatóan szó sok esik még 2024-ben és az idei sorozatokat összesítő listákon.

Rachel Kondo és Justin Marks 1600-as évek Japánjában játszódó történelmi drámája Stöckert Gábor szavaival élve „nem nyomja fullba a Trónok Harcát”, és épp ez menti meg attól, hogy a sorozat olcsó, túltolt erőszakban és szexualitásban tobzódó pótléka legyen. Itt a drámán és a történelmen van a hangsúly, illetve azon, hogy méltó módon tiszteleghessenek James Clavell előtt, akitől az eredeti Sógun származik.

American Fiction (Amazon Prime)

Már streamelhető Amazon Prime-on az idei Oscar-gálán öt kategóriában jelölt, Cord Jefferson rendezte American Fiction, amit egyelőre nem fognak vetíteni a magyar mozik, így a március 11-ei gála előtt épp felzárkózhatunk.

Az American Fiction A-listás afroamerikai színészgárdával (Jeffrey Wright, Sterling K. Brown, Issa Rae, Tracee Ellis Ross) felvértezve vállalkozik arra, hogy a modern Amerika legégetőbb társadalmi és rasszspecifikus kérdéseit tárgyalja ki provokatív módon a nem túl sikeres regényíró, Monk Ellison példáján keresztül.

Kids Are Growing Up: A Story About A Kid Named Laroi (Amazon Prime)

Juice WRLD legjobb tanítványa. Akár így is jellemezhetnénk a még mindig csak 20 éves, de már bőven világhírű Kid Laroi-t, akinek Justin Bieberrel közös dala (tudod, a Stay) több mint 2 milliárd lejátszást számlál Spotify-on.

A rapper-énekes életéről és gyors sztárrá válásáról február 29-én jelent meg dokumentumfilm az Amazon Prime-on, melyből kiderül, hogy csalóka ám a művésznév, ő már rég nem gyerek többé. A Michael D. Ratner rendezői és produceri vezényletével készült másfél órás doksiban megszólal Post Malone és Justin Bieber is, és a hirtelen jött siker kezelésén és a mentális egészségen túl a nagy mentor, Juice WRLD tragikus halála is téma benne.

Minden, mindenhol, mindenkor (Everything Everywhere All at Once, Netflix)

Talán sokan várták ezt a pillanatot: felkerült a Netflixre a tavalyi év egyik legnagyobb slágere, a 2023-as Oscar-gálán 7 díjat behúzó Minden, mindenhol, mindenkor, avagy az A24 stúdióegyik csúcsteljesítménye a Dan Kwan és Daniel Scheinert párostól. Kell még valamit mondanunk?

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!