Meghalt Kenneth Mitchell, a Star Trek és a Marvel kapitány színésze

2024. február 26. – 05:24

Másolás

Vágólapra másolva

49 éves korában meghalt Kenneth Mitchell színész ALS-komplikációk miatt, olvasható egy Instagramon kiadott közleményben. A férfi a Star Trek: Discoveryben és a Marvel kapitányban is játszott.

„Nehéz szívvel jelentjük be Kenneth Alexander Mitchell halálát, aki szeretett apa, férj, testvér, nagybáty, fiú és sokak kedves barátja volt” – áll a közleményben.

„Kennek öt és fél éven keresztül szörnyű kihívások sorozatával kellett szembenéznie az ALS miatt. Olyan Ken-féleképpen sikerült mindegyik fölé emelkednie kecsességgel és elkötelezettséggel, hogy minden pillanatban teljes és örömteli életet éljen” – tették hozzá.

„Az egész Star Trek család részvétét fejezi ki Mitchell családjának, barátainak, szeretteinek és rajongóinak szerte a világon” – áll a Star Trek hivatalos weboldalán is.

Az ALS, azaz amiotrófiás laterálszklerózis betegség lényege, hogy az izmokat mozgató idegsejtek elsorvadnak, ami idővel teljes bénuláshoz vezet. A betegség végén a légzési funkciók is megszűnnek, és a halál fulladás miatt következik be. A betegség ugyanakkor a mentális képességeket nem érinti.

Itthon leginkább mostanában azért került a figyelem középpontjába a betegség, mert Karsai Dániel alkotmányjogász is ebben szenved, és az eutanázia lehetőségéért küzd Magyarországon, egyelőre vajmi kevés sikerrel.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!