Friss Grammy-nyertes a korábbi, nőket becsmérlő Grammy-elnöknek: Rohadj a sírodban!

2024. február 5. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Egy díj kivételével minden kategóriában női előadót díjaztak a magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezett Grammy-gálán. A három, önálló dalszerzőként is elismert tagból (Phoebe Bridgers, Julien Baker és Lucy Dacus) álló Boygenius például három díjat is elvitt, a szupergrupé lett rock kategóriában a legjobb előadás és a legjobb dal a Not Strong Enough című számért, illetve a formáció kapta a legjobb alternatív albumért járó Grammyt is.

A nagyobb díjátadókon szokás, hogy a nyertesek még a hivatalos köszönőbeszéd után a backstage-ben is válaszolnak a sajtó kérdéseire, itt kérdezték arról a Boygenius tagjait, hogy hogyan látják a zeneipar jövőjét azok után, hogy az idei Grammyn a női előadók domináltak.

Phoebe Bridgers (aki a Boygenius mellett még SZA-val közös dalával is nyet a gálán) pedig nem fogta vissza magát, a Grammy korábbi, nemi erőszakkal vádolt elnökének, Neil Portnow-nak üzent válaszában a Billboard beszámolója alapján.

Portnow korábban azt nyilatkozta, hogy ha több női díjazottat szeretnének a díjátadón, akkor a női előadóknak, zeneipari szereplőknek jobbat kellene nyújtaniuk. „Üzenem neki: Tudom, hogy még nem haltál meg, de ha meghalsz, rohadj a sírodban” – mondta Bridgers a sajtótájékoztatón. (Bridgers egész pontosan a rot in piss kifejezést, a szokásos rest in peace negatív megfelelőjét használta.)

Bridgers zenekari társa, Julien Baker gyorsan be is állt mellé, hozzátéve, elég rock and roll dolog ilyet mondani egy díjátadón.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!