Drum and basszel és vécében bulizással vezeti fel az arénás nagykoncertjét és az új albumát Beton.Hofi

2024. február 2. – 13:56

Másolás

Vágólapra másolva

Két éve már, hogy az egyik legfelkapottabb magyar rapper, Beton.Hofi kihozta a második nagylemezét, a Playbániát, amivel végleg bekerült azok közé, akik meghatározzák a hazai kortárs popzenét. A rapper azóta szép szisztematikusan csepegteti a következő albumának anyagait, most újabb két klipes dalt hozott ki, köztük egy olyat, ami tele van izgalmas közreműködőkkel és váratlan cameókkal.

Beton.Hofi fél éve hozott ki olyan zenét (Óceán), ami nem szerepelt már a Playbánián, azóta pedig több új száma is megjelent (Motel, Tükörterem, Nullaközöd), amelyekhez most érkezett két másik szám: a 16 tonna fehér hó és a Holnap megállnak az órák. Ez a két dal is folytatja Beton.Hofi érezhető progresszióját, hiszen az újabb számai kifejezetten kísérletezőek a korábbi zenéihez képest, legyen szó a zenei alapokról, az előadásmódról vagy a hangképzéséről.

A 16 tonna fehér hó egy tipikus Beton.Hofi-szám: koszos, sötét, vészjósló és veszélyes hangulatú, amelynek klipjében a rapperen kívül senki más nem szerepel. A klipet Beton.Hofi állandó társa, Miki 357 rendezte, közreműködőként pedig sokat sejtetően a másik alteregóját, KizzaPing69-et adta meg. Az alapért Alprite és ő feleltek, a mixingért pedig a másik számban, és több új Beton.Hofi-dalban is közreműködő Anubiis.

A másik, a Holnap megállnak az órák ennek a teljes ellentéte. Zeneileg a Bagira és a Tiszalök vonalát követi, de ez már sokkal tisztábban egy drum and bass műfajú dal, mint az említettek.

A dalban Beton.Hofi mellett közreműködik még Laurie, Dom Beats és természetesen Hundred Sins, a mixing pedig ismét Anubiis munkája. Az egy helyszínen, egy szakadt vécében zajló klipben pedig egészen válogatott társaság látható, egy-egy rövid jelenetre felbukkan benne Fekete Giorgio (Carson Coma), Pogány Induló, Loco, Miller Dávid, Patkós Márton (Cicaverzum, A besúgó), Janklovics Péter, Szabó Simon, Peppino és drága telexes kollégánk, Pándi Balázs is.

Az új mixtape március 8-án érkezik, április 13-án pedig első önálló arénás koncertjét adja Beton.Hofi az MVM Dome-ban.

A rapper egyébként korábban kétszer is volt a Telex After vendége, ezeket itt és itt lehet megnézni. Hogy mennyire jön vissza a divatba a drum and bass, arról korábban mi is írtunk a playlistes cikkünkben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!