Steven Spielberg visszatér a tévézéshez

2024. január 28. – 07:24

Másolás

Vágólapra másolva

Heti streamingajánló (január 25-január 31.)

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

A hó társadalma (Society of the Snow, Netflix)

Az Árvaház rendezője, J.A Bayona egy megrendítő drámában meséli el az 1972-es andoki légikatasztrófa történetét. Az uruguayi Montevideóból felszállt utasszállító gép negyven fővel csapódott a hegyekbe. Az utasok egy része túlélte a becsapódást, és embertelen körülmények között kellett küzdeniük a túlélésért. A történet nem először ihleti meg a filmművészetet, 1993-ban, Ethan Hawke főszereplésével és Frank Marshall (Arachnophobia) rendezésében készült egy amerikai feldolgozás, ez volt az Életben maradtak. A kritikánkban már írtunk arról, hogy a történet hitelességét csorbította, hogy az Életben maradtak egy észak-amerikai rendezővel, észak-amerikai szereplőkkel mondott el egy dél-amerikai történetet, illetve még alapanyagnak is egy olyan könyvet használt, amit egy brit újságíró írt.

J. A. Bayona filmjét 2023 decemberében mutatták be Spanyolországban, és januártól már a Netflixen is elérhető. A rendező a túlélők és a halottak történetét egyaránt lejegyezte, ezért nincsenek egyértelmű hősök vagy áldozatok. A túlélés érdekében létre kellett hozniuk egy társadalmat, ahol mindenkinek megvan a szerepe, és ezt a rendszert borítja meg a lavina, illetve a zord időjárási viszonyok. Morális kérdések sújtották a túlélőket, akiknek az életben maradás érdekében emberi húst kellett fogyasztaniuk, de akkor is mérlegelniük kellett, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy valakinek el kell jutnia a civilizációhoz segítséget kérni. Egy ilyen drámai, megrendítő, és dilemmákkal teli igaz történetet nehéz két és fél órába sűríteni, de J.A Bayona hűen mutatja be a katasztrófa feldolgozhatatlan részleteit, az emberi leleményességet, és a földöntúli akaraterőt. A film Oscar-jelölést kapott a legjobb külföldi film kategóriában.

A levegő urai (Masters of the Air,Apple TV)

A Masters of the Air az Amerikai Egyesült Államok nyolcadik légi hadseregének történetét mutatja be, melynek pilótái 1942-ben bombázták Németországot. Tom Hanks (aki Az elit alakulat rendezésében is részt vett) győzte meg Austin Butlert, hogy vállalja el ezt a főszerepet, mert úgy véli erősen próbára tette az idegrendszerét az Elvis főszerepével, így talán jót fog tenni neki, ha teljesen más szerepben mélyül el.

A sorozat producerei Steven Spielberg, Tom Hanks és Gary Goetzman. Azért is fűzünk nagy reményeket ehhez a sorozathoz, mert a triónak ez a harmadik sorozata, 2010-ben együtt készítették a The Pacific – A hős alakulatot, amely szintén a második világháborúban játszódik. A szereplők között feltűnik majd Spielberg fia, Sawyer Avery Spielberg, illetve a Saltburn óta a lányok új kedvence, Barry Keoghan is.

A sorozat első két epizódját most pénteken mutatják be, január végén látható az Apple TV felületén, ezután március 15-ig hetente egy epizódot láthatunk.

A jelentés (The Report, HBO Max)

Egy 2019-es politikai dráma Adam Driverrel, amely feltárja a CIA kínzásos technikáit. A cselekmény Daniel Jones (Adam Driver) munkatársát és a Szenátus Hírszerző Bizottságát (Annette Bening) követi nyomon, akik a szeptember 11-i támadásokat követő alkalmazott vallató technikákat vizsgálják. A film feltárja és tömöríti Jones 6700 oldalas jelentését.

Megváltó szerelem (Redeeming Love, Netflix)

Romantika a kalifornia aranyláz idején. Angel (Abigail Cowen) kis korában elveszti édesanyját, édesapja pedig megszakította velük a kapcsolatot. Angelt eladják egy férfinak (Eric Dane), aki prostitúcióra kényszeríti a kislányt.

A 2022-es film Angel életét mutatja be, akinek napjait a férfiak gyűlölete övezi, ismeretlen számára a szeretet, és ebből az állapotból billenti ki Michael (Tom Lewis) , aki első látásra beleszeret Angelbe. Egy film arról, hogyan lehet egy sérült lelket meggyógyítani.

Máshon (Expats) – Amazon Prime

Most pénteken debütál Lulu Wang (A búcsú) első televíziós produkciója. A sorozat Janice Y. K. Lee 2016-os „The Expatriates” című regénye alapján készült, és egy hongkongi nemzetközi közösséget követ nyomon, akiknek az élete egy hirtelen családi tragédia után örökre megváltozik.

Nicole Kidman, Sarayu Rao és Ji-young Yoo játszák a három fiatal nőt, akiknek az élete összefonódik a tragédia után.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!