Szolid komcsizással gratulált a P. Mobil alapítója Hobo életműdíjához

2024. január 17. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

A tavaly 50 éves P. Mobil alapítója, Schuster Lóránt sem hagyta szó nélkül, hogy egykori zenésztársa, Földes László Hobo kapja meg 2024-ben a Petőfi Zenei Díj Életműdíját, és egyenesen a zenekar honlapján gratulált neki, mellékelve egy képet arról, hogy Hobo egykor még kommunista kiadványt szerkesztett.

„Hosszú az út a csúcsig (lts’ a long way to the top). Ezzel az AC/DC szám címmel gratulálok Földes Lacinak az életmű díjához. Mellékelve egy képet, hogy a történet honnan indult” – írta Schuster, aki egészen konkrétan egy Engels Frigyesről szóló, 1970-es, Hobo által duplán dedikált kiadvány fénymásolatával dobta fel a posztot

Hogy ezzel vajon mire akart utalni, azt mindenkinek a fantáziájára bízzuk, de az mindenesetre biztos, hogy semmi jóra. A P. Mobil és Hobo viszonya nagy múltra tekint vissza, Hobo volt a zenekar szövegírója – a Honfoglalás című album egyik szerzője is ő volt –, és Rolling Stones számokat is játszott velük magyarul, 1980-ban pedig már a Hobo Blues Banddel együtt játszottak a Fekete Bárányok koncerten is. Később viszont megromlott a viszonyuk, és ahogy látható, azóta sem békültek ki.

Az egykor a MIÉP-ben politizáló Schuster amúgy tavaly 10 millió forint támogatást kapott a Szerencsejáték Zrt.-től.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!