A Valton tulajdonosának friss produkciós cége nyert el 90 milliót egy Puskás-sorozat forgatókönyvére

2024. január 13. – 10:58

Másolás

Vágólapra másolva

Tévésorozat készülhet Puskás Ferencről, legalábbis 90 millió forintos forgatókönyv-fejlesztési támogatást kapott egy Puskás elnevezésű produkció a Nemzeti Filmintézettől, írja a Forbes.

A hivatalos dokumentum szerint a labdarúgóról szóló sorozatterv producere Herman Péter lesz, aki az RTL kreatív producere volt, és aki 25 év után tavaly ősszel távozott a csatornától. A rendező Kovács Dániel lesz, aki például az RTL-s Mellékhatások vagy A tanár sorozatokon is dolgozott.

Az állami támogatást pedig az Inani Production Kft. nyerte el, ami a cégnyilvántartás szerint Bessenyei Istvánhoz tartozik. Bessenyei nemcsak Sarka Kata férje, hanem a kormánykedvenc biztonsági cég, a Valton vezetője és társtulajdonosa is, írja a Media1. Az Opten céginformációi szerint az Inani Production Zrt. egyébként 2023 júniusában alakult, decemberben pedig már meg is kapta a 90 milliós állami támogatást.

Puskás Ferencről már évtizedek óta akarnak filmet forgatni, még Andy Vajna álmaiban is szerepelt. 2022-ben aztán Lajos Tamás producer, a Színház- és Filmművészeti Egyetem fölé tett alapítvány kuratóriumi tagja kapott támogatást egy új forgatókönyv-változat elkészítésére. Szóval most lehet, hogy Puskásról film és sorozat is készül egyszerre.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!