Paul Giamatti még szmokingban, egy gyorsétteremben burgerezve ünnepelte a Golden Globe-díját

2024. január 9. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

Hollywood legnagyobb bulija – ezzel a szlogennel hirdették az élő tévéközvetítésben az idei Golden Globe-ot, de a jelek szerint akadt olyan díjazott színész, aki inkább nem az ilyenkor szokásos, smúzolós afterpartikon töltötte az este nagy részét.

Paul Giamatti a Téli szünetben (The Holdovers) nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb főszereplőnek járó Golden Globe-ot, aztán az egyik Twitteren keringő fotó szerint a kötelező sajtókör után nyugiban beült az egyik közeli, In-N-Out gyorsétterembe, hogy ott elfogyassza ünnepi vacsoráját még a díjátadón viselt szmokingjában barátnője, ügynöke és publicistája társaságában.

A kép alapján magát a Golden Globe-szobrot sem féltette különösebben, szépen megfért az is az asztalon a rendelése, a klasszikus burger és sültkrumpli mellett. A beszámolók szerint a színészt meg is tapsolták érkezéskor az étteremben, és szépen megvárták azt is, amíg végez, csak utána kértek tőle közös fotókat.

A fotókat látva néhányan gyorsan fel is idézték, amikor a Golden Globe-jelölésig jutó Kerülőutakban (Sideways) Paul Giamatti karaktere az egyik kulcsejelentben is egy gyorsétteremben tűnik fel. De több hozzászóló felemlegette a témában azt is, amikor Hillary Swanket fotózták le 2005-ben, ugyanilyen szituációban az Oscar-díja társaságában.

Giamatti először kapott filmszerepért Golden Globe-ot, korábban a tévés munkái miatt díjazták a gálán. A Téli szünetben egy szigorú tanárt alakít, aki az ünnepek alatt néhány diákkal együtt az iskolában tölti a karácsonyt, amíg mindenki más a családjaihoz utazik. Giamatti a köszönőbeszédében is erre a szerepre utalt, amikor azt mondta, a tanárok remek emberek, becsüljük meg őket.

„Jó dolgot csinálnak. Kemény munkát végeznek, ezért ez a díj nekik is szól” – zárta a a beszédét a színész.

A Téli szünet és Giamatti az idei Oscar-gálán is esélyesnek számít, a filmet Magyarországon február 29-én mutatják be a mozikban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!