Demjén Rózsi: Öt éve egy kortyot sem ittam!

2023. december 9. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

A 77. születésnapjára és decemberi Aréna-koncertjére készülő Demjén Ferenccel készített interjút a Blikk, a zenész ebben beszél többek között arról is, hogyan áll össze a koncertműsor.

„Én hozom több évtized repertoárját. Producerem, Rózsa Pisti a közönség igényeit. Menyus meg közös nevezőre hozza a nem mindig egyező koncepciót. Ezután meghatározzuk a dalok sorrendjét. Leülünk, ahogy komoly férfiakhoz illik, aztán mondjuk a magunkét. Érvelünk, olykor vitatkozunk, aztán megállapodunk” – mondta a lapnak a Kossuth-díjas zenész.

Viccesen azt is mondta, hogy szerinte az elmúlt öt évben évről évre fiatalodott, ami szerinte a vidéki életnek és az életmódváltásnak köszönhető. Arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy már nem iszik alkoholt, Demjén ezt válaszolta:

Öt éve egy kortyot sem! Még egy borízű almát sem. Akkoriban kórházba kerültem, mert már alig bírtam menni. Csípőprotézist kaptam, s amikor kijöttem a kórházból két út állt előttem, vagy a kocsmába megyek vagy haza? Őszintén mondom: nem hiányzik. Jól lehet a kritikusaim még néha ma is azt írják rólam, hogy a Rózsi iszik. Már kinevetem őket

– mondta.

Az utóbbi időben több művész vállalta nyíltan meglévő vagy korábbi függőségét, nem kezeli tabuként Nagy Zsolt színész, aki a Telexnek korábban azt mondta, szerinte ideje lenne leszámolni az önpusztító zsenik kultuszával, de sok mondanivalója van róla a Kispál és a Borz első dobosának, Bräutigam Gábornak is.

Ebben a cikkünkben Peer Krisztián költővel, Pásztor Annával, Nagy Zsolttal és egy pszichiáter-addiktológussal jártuk körbe, hogyan hat az alkohol és a drog a művészi teljesítményre, kreativitásra és tehetségre.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!