Februárban Budapesten lép fel Lil Pump

2023. december 6. – 13:59

Februárban Budapesten lép fel Lil Pump
Lil Pump 2022. október 21-én – Fotó: Rodin Eckenroth / Getty Images / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar DRK márka és a Base FM szervezésében először lép fel Magyarországon Lil Pump, a mexikói-amerikai származású, 23 éves rapper, aki a Gucci Gang című slágerével vált ismertté.

Az előadó 2024-es európai turnéjának egyik állomása február 1-én lesz a budapesti BOK Csarnokban. Lil Pump előtt fellép a kortárs magyar hiphop jelenleg legnépszerűbb női hangja, egyben az After egykori vendége, Sisi is, akinek novemberi debütáló albumáról itt írtunk.

A Facebookon Lil Pump hazai rajongói már létrehoztak egy „Lil Pump koncertet Magyarországra” nevezetű eseményt 2018 tájékán, de így is 5 évet kellett várni a rapper első budapesti fellépésére. Ezt a promócióban résztvevő Rock the City rendezvényszervező-csapat TikTokon terjedő hirdetése alatti kommentekben sok egykori rajongó is kifogásolta, felróva, hogy a rapper már nem releváns, és csak korábban lett volna értelme a hazai koncertnek. Mint az eseményben írják, „Budapesten az ilyesmi hiánycikk. Megjelenés kötelező.”

Lil Pump a 2016 környékén felfutó, a modern hiphop hangzására is nagy hatást gyakorló floridai trapszíntér egyik kulcsfigurája volt a 2018-ban elhunyt XXXTentacion, Ski Mask The Slump God és Smokepurpp mellett. Pump (születési nevén Gazzy Fabio Garcia) repetitív és materialista szövegei, kirívó videói és színes, megbotránkoztató karaktere miatt hamar virálissá vált, 2018-ban az XXL magazin kortársai mellett őt is beválogatta a legjobb új fiatal rapperek közé (Freshman Class), akik jól reprezentálták a kor és a rapzenei trendek akkori állását.

Az egykor virális rapper népszerűsége látványosan visszaesett az elmúlt néhány évben (ezzel több zenei YouTube-csatorna is foglalkozott már, a hiphoprajongók pedig gyakran mémként emlegetik óriási trónvesztését), idén márciusban viszont új stúdióalbumot adott ki Lil Pump 2 néven, többek közt emiatt is indul európai turnéra 2024-ben, aminek első, Spanyolországot, Romániát és Thaiföldöt is érintő fele már lezajlott idén.

Legismertebb slágerei a Gucci Gang, a most éppen visszatérő Kanye Westtel közös I Love It és az Esskeetit, de több ízben közreműködött a nála talán még megosztóbb 6ix9ine-nal is. Lil Pump 2020-ban azzal is bekerült a hírekbe, hogy indokolatlan és sokakat összezavaró módon Donald Trump volt amerikai elnök kampánygyűlésén szerepelt, ahol a politikus véletlenül mint „Little Pimp” mutatta be őt a közönségének.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!