Hamarosan a Netflixen is lehet GTA-zni

2023. november 30. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

Kiderült, hogy vajon miről tárgyalhatott annak idején egymással a Netflix és a GTA-sorozatot készítő Rockstar stúdió. A Verge azt írja, hogy a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition nevű kiadvány ingyenesen letölthető és játszható lesz mindenkinek, aki előfizet a Netflixre.

Ezek a 2001-es GTA III, a 2002-es GTA: Vice City és a 2004-es GTA: San Andreas játékok remasterelt verziói, amelyek most már telefonon is elfutnak majd. Az más kérdés, hogy maga a kiadvány nagyon nem nyerte el annak idején a játékosok tetszését, mi a Telexen is arról írtunk, hogy a Rockstar alibimunkával elkezdte felélni a saját hagyatékét ezekkel a klasszikus játékokkal, amelyekhez alig nyúltak hozzá az újrakiadásban. A GTA-trilógiát a Netflix applikációján, illetve az App Store-ban vagy a Google Playen lehet letölteni, ha van rendes streaming-előfizetésünk a szolgáltatásra.

A Netflix jó ideje nagyon rákapcsolt a játékpiacra, az elmúlt években egy sor, alapvetően kis költségvetésű, telefonon is elfutó játékkal egészítették ki a szolgáltatásaikat, mint az Oxenfree, a Kentucky Route Zero, a Hades vagy a Dead Cells. Az más kérdés, hogy a hírek szerint egyelőre kevesen játszanak ezekkel az előfizetők közül, de a Netflix láthatóan nem hátrál meg attól a céltól, hogy meghatározó szereplővé váljon a mobiljátékos piacon.

A GTA-trilógia december 14-től lesz elérhető az előfizetőknek, de már most elő lehet regisztrálni a játékra. Ráadásul decemberben érkezik a nemrég hivatalosan is bejelentett GTA 6 legelső előzetese, és az is esélyes, hogy maga a játék már jövőre megjelenhet. Az After+ egy korábbi adásában egyébként részletesen foglalkoztunk azzal, hogy vajon milyen együttműködésen dolgozhatott a Netflix és a Rockstar.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!