A Squid Game most már a valóság is

2023. november 26. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét jelentkezik a heti streamingajánlónk, amelyben az elmúlt héten felkerült filmeket és sorozatok ajánlunk olvasóinknak, amelyeket már Magyarországról is el lehet érni.

Squid Game: The Challenge (Netflix)

Az elképesztő világsikert elérő, dél-koreai tévésorozat szinte üvöltött egy vetélkedős feldolgozásért, a Netflix pedig hülye lett volna várni vele. Állítólag már a forgatás is traumatikus és kaotikus volt a versenyzőknek, de legalább itt nem halt meg senki. A kérdés csak az, hogy egy túlélős játékról szóló sorozatból készült vetélkedő képes lesz-e olyan sikereket elérni, mint annak idején maga a Squid Game?

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan (HBO Max)

Reisz Gábor első nagyjátékfilmje jövőre lesz 10 éves, de már most generációs filmként tekintenek rá. Nem véletlenül, mert Reisz olyan őszinteséggel mutatja be az útkereső pesti fiatalság életét a 2010-es évek Budapestjén, mint addig senki. Ez az a film, amely elindította Reiszt azon az úton, hogy ma már egyértelműen a korosztálya legjobb rendezői között szokás emlegetni. Ha nincs a VAN-film, akkor talán nem tartanánk ott, hogy a legutóbbi filmjét Velencében díjazzák.

Gyilkosság a világ végén (Murder at the End of the World, Disney+)

Mindig lesz igény a klasszikus „Ki lehet a gyilkos?” típusú krimikre, a Gyilkosság a világ végén pedig abszolút kielégíti ezt. A történet szerint egy milliárdos egy világvégi luxusszállásra hív 12 fiatalt, azonban egyiküket meggyilkolják. A fiatal Darby ekkor csap fel önjelölt nyomozónak, hogy kiderítse, ki követte el a gyilkosságot. A The OA sorozatért felelős Zal Batmanglij, és az egyik főszerepet is játszó Brit Marling képes volt ebbe a kissé régies műfajba új színt hozni, és már most az év egyik legjobb gyilkossági nyomozós sorozatai között emlegetik.

Csuklyások – BlacKkKlansman (HBO Max)

Spike Lee 2018-as rendezését hat kategóriában is jelölték Oscarra, de végül csak a legjobb adaptált forgatókönyv díját vihették haza. Ettől függetlenül a Csuklyások egyértelműen az a film, amit évtizedek múlva már a klasszikusok között fognak emlegetni.

A történet egy afroamerikai rendőrről szól, aki beépül a ‘70-es évek egyik fontos civiljogi mozgalmába, hogy aztán a két világ között találja magát: az egyik oldalon a Ku Klux-klán és a rasszista rendőrök, másik oldalon az alapvetően jó ügyekért küzdő, de sokszor rossz eszközöket választó aktivisták. Ez az a film, ami igazán beindította John David Washington, vagyis Denzel Washington fiának a karrierjét, de szerepel még benne Adam Driver, Topher Grace és Alec Baldwin is.

A korona 6. évad (The Crown, Netflix)

A brit uralkodói házról szóló sikersorozat az utolsó évadához érkezett. Az első négy részt nemrég tették fel, az utolsó hatot pedig majd decemberben. Az utolsó részek 1997 és 2005 között játszódnak, és kifejezetten Diana hercegnőre és a Dodi Fayedhez való viszonyára fókuszálnak egészen a halálos autóbalesetéig és temetéséig. A záróévad vége már Vilmos herceg szerelmi életéről szól majd, illetve arról, hogy Erzsébet királynő elmereng azon, hogy milyen régóta uralkodik Nagy-Britanniában.

Ez a megjelenés a Telex After és a Warner Bros. Discovery tartalmi együttműködésének részeként jött létre. A cikk a Telex szerkesztési elveinek megfelelően készült, a benne megjelenő véleményt a Warner Bros. Discovery nem befolyásolta.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!