Návai Anikó transznemű lánya házassági évfordulójához gratulált Instagramon

2023. november 24. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Návai Anikó filmes újságíró az Instagramon gratulált transznemű lányának és feleségének egyéves házassági évfordulójukhoz – vette észre a Blikk.

Návai a posztban azt írta:

„Boldog évfordulót a lányaimnak, a húgod és jómagam támogatásával! Ti vagytok az én örömöm, a napsugaram, a büszkeségem, a mindenem.”

A Blikk úgy tudja, a hollywoodi tudósító gyereke 2011-ben váltott nemet, 2012 óta pedig Cadence Valentine néven él és dolgozik egy Los Angeles-i LMBTQ+ szervezetnél mentálhigiénés szakemberként. A 43 éves Cadence 2022. november 18-án házasodott össze barátnőjével, Ashley-vel, ekkor készült a fotó is, amit most Návai megosztott. (A fotón balról a második alak Candence, mellette a felesége látható.)

A Blikk azt írja, a transznemű nő tíz évvel ezelőtt a kaliforniai Northridge Egyetem hivatalos diáklapjának mesélt arról az időszakról, amikor rájött, hogy valójában ő egy férfi testbe született nő. Az akkor szociális munkásnak tanuló Cadence azt is elárulta, hogy

édesanyjának mennyire nehéz volt elfogadnia, hogy ezentúl nem fia, hanem lánya van.

„Ugyanúgy át kellett mennem vele a megértés folyamatán, mint ahogy nekem át kellett mennem a saját magam megértésének folyamatán. Neki nem volt egyszerű megbirkózni azzal a ténnyel, hogy a gyermek, akit ismert és felnevelt, sok szempontból már nem létezik” – nyilatkozta Cadence Valentine, aki a lap értesülései szerint szakértőként segítette az Oscar-díjas színész, Eddie Redmayne felkészülését A dán lány című film főszerepére, amelyben egy nővé váló múlt századi férfit alakított.

A Golden Globe-ot szervező cég, a Dick Clark Productions a szervezet etikai kódexének megsértése miatt idén szeptemberben elbocsátotta Návai Anikót és két másik újságírót. Návai Anikót a viselkedésére érkezett panaszok kivizsgálása után távolították el két másik taggal együtt. A Golden Globe/Eldridge oldalán november 16-án megjelent közlemény szerint Návai barátságosan távozott a cégtől, hogy független szórakoztatóipari újságíróként folytassa karrierjét.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!