„Sem időm, sem pénzem nincsen tovább fenntartani” – véget ért az ország egyik legrégebbi podcastje, a Szertár

2023. november 7. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

Körülbelül másfél évtizednyi műsorfolyam, több mint 260 adás után megszűnik az ország egyik legrégebbi podcastjének számító tudományos ismeretterjesztő műsor, a Szertár. Zsiros László Róbert egy LinkedIn-posztban és az utolsó epizódban jelentette be a döntést – írja a Média1.

„Egy korszak véget ért. Tegnap kiment az utolsó Szertár Podcast adás. Több mint kétszázhatvan adás, kb. ugyanennyi kutató, műszaki, oktatási szakember, határterületek művelői. Pályájuk elején álló kutatóktól olyanokig, akik személyesen alakítják a hazai tudományos élet működését. Sok-sok humorral és mély beszélgetésekkel osontunk be az elefántcsonttoronyba. Köszönöm minden vendégnek a részvételt, a több tízezer hallgatónak azt, hogy akár végig, akár csak egy-egy adás erejéig velem voltak, és persze mindenkinek aki így-vagy úgy hozzáadott ahhoz, hogy az egyik leghallgatottabb magyar nyelvű tudományos ismeretterjesztő podcast idáig működhetett. Viszlát, és kösz a halakat! – írta a műsorvezető LinkedInen.

Zsiros László Róbert 2008-ban indította el a Szetár podcastet azért, hogy egyszerű, többnyire otthon is elvégezhető kísérleteken keresztül népszerűsítse a természettudományokat, írja a lap. Mottója az volt, hogy „Tudomány. Ahogy tetszik”.

Az utolsó adásban a műsorvezető elmondta, noha három adás is ott áll megvágatlanul és több interjút is leegyeztetett már, mégis meghozta közben a döntést, hogy lezárja a podcastet és a kísérleti formátumként elindított Lackó gazda formátumot is.

“Sem időm, sem pénzem nincsen tovább fenntartani. Hogy a meglévő adások meddig lesznek elérhetők, nem tudom, megmondani”, fűzte hozzá, és azt kérte, hogy akinek van szívének kedves, fontos adás, azt még most mentse le.

Egyúttal megköszönte mindazoknak, akik anyagilag is támogatták a műsort, azt mondta, nélkülük még eddig sem tudta volna csinálni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!