Az utolsó ember valójában nem is az utolsó ember a Földön

2023. október 26. – 13:24

Másolás

Vágólapra másolva

Heti streamingajánlónkban az október 19. és 26. között felkerült, Magyarországról is elérhető sorozatokat ajánlunk.

Az utolsó ember a Földön 1-4. Évad (The Last Man on Earth, Disney+)

Felkerült a Disneyre a komplett Last Man on Earth sorozat, ami egy egészen érdekes csavart ad a posztapokaliptikus alaphelyzethez: a történet két évvel játszódik azután, hogy egy vírus kiirtotta az emberiséget, egy Phil nevű pali azóta teljesen egyedül él abban a hitben, hogy nem maradt más élő ember a bolygón. Aztán hirtelen rájön, hogy nincs egyedül, és minden megváltozik. A sorozat alapvetően vígjáték, ezért teljesen más irányból közelíti a témát, mint a legtöbb világvége utáni sztori, ráadásul Wil Forte és January Jones mellett olyan színészek is feltűnnek később, mint Jason Sudeikis vagy Kristen Wiig.

Bosch: Örökség 2. Évad (Bosch: Legacy, Amazon Prime)

Már nézhető itthonról az annak idején hét évadot megért nyomozós sorozat, a Bosch spinoffjának második évada, pontosabban abból az első négy rész. Az eredeti sorozatból a főszereplőn kívül más jól ismert arcok is visszatértek, ráadásul az Amazon már be is rendelte a harmadik évadot. A Bosch egyértelműen az egyik legalulértékeltebb nyomozós sorozat, mert itthon alig beszélnek róla, miközben lassan 10 éve megy már folyamatosan.

Bodies (Netflix)

A Netflix új limitált szériájában négy nyomoznak négy különböző idősíkon ugyanaz a gyilkosság miatt. Egy ember az 1890-es években, egy az 1940-es években, egy a 2020-as években, és egy a jövőben, a posztapokaliptikus 2050-es években. A történet egyébként az azonos című 2015-ös brit képregény ihlette, és mivel 8 részes limitált szériáról van szó, attól sem kell félni a nézőnek, hogy az utolsó epizódnál nem varrnak el minden szálat.

Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix (Netflix)

Az eheti After Pluszban már említettük, hogy hat részes animesorozat készült a 2013-as Far Cry 3 videójáték DLC-jéhez (!), ami gyakorlatilag egy retro 80-as, 90-es évek synthwave paródia elképesztő túlzásokkal, jól ismert klisékkel és rengeteg neonnal. Ezt a világot dolgozza fel Adi Shankar animációban, akit leginkább a különböző bootleg kisfilmjeiről (James Bond, Pokémon, Power Rangers), a 2011-es Dredd bíró-filmről és a fantasztikus Castlevania-sorozatról lehet ismerni.

Neon (Netflix)

Már csak idő kérdése volt, hogy az egész világot meghódító reggeaton műfaj mikor kap saját tévésorozatot. Ez a Neon, ami három Floridában költöző srácról szól, akik nagyon szeretnének betörni a helyi reggaeton színtérbe. Az alkotók és producerek között van például a műfaj egyik koronázatlan királya, Daddy Yankee, a Ringer állandó szerzője, Shea Serrano, illetve Scooter Braun, akit többek között Justin Bieber, Ariana Grande és Kanye West menedzsere is volt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!