25 éves Britney Spears első száma, a Baby One More Time

2023. október 23. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

Bár Magyarországnak október 23. az ‘56-os forradalom és szabadságharc miatt fontos dátum, 25 évvel ezelőtt egy amerikai lánnyal is nagyot fordult a világ ezen a napon: 1998. október 23-án jelent meg Britney Spears első slágere, a ...Baby One More Time. Az akkor 16 éves Spears neve ugyan már ismerős lehetett elsősorban az Egyesült Államokban azoknak, akik nézték a Mickey Mouse Clubot a ‘90-es években, de világhírt ez a dal hozott neki.

A Baby One More Time-ot, ami azonnal háromszoros platinalemezes sláger lett, Britney Spears előtt felajánlották a Backstreet Boysnak, Robynnak és a TLC-nek is, de egyikük sem kérte. A TLC állítólag azért utasította vissza, mert nem tetszett nekik a „hit me” szöveg, mert úgy értelmezték, hogy az a családon belüli erőszakra utal, írja a Euronews. A svéd dalszerző Max Martin és a társproducer Rami Yacoub azt állították, hogy a „hit me” a „hit me up”-ra utal – azaz: „hívj fel”-re utal.

Britney Spearsszel azóta tényleg fenekestül felfordult a világ, önéletrajzi könyve október 24-én jelenik meg A bennem élő nő címmel, ebben a gyerekkorától a válásáig lehet majd olvasni az életéről. A könyvből az amerikai sajtó kapott már részleteket, ezekből kiderül, hogy Spears karrierje nagy részében édesapja gondnoksága alatt volt, azaz ő rendelkezett a vagyonával, és üzleti döntéseket is gyakran helyette hozott meg. Erről itt írtunk korábban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!