Vastag Csaba: Az alkoholfüggőség határán voltam

2023. október 18. – 08:44

Másolás

Vágólapra másolva

„Az alkoholfüggőség határán voltam. Sokszor voltam a pia miatt kórházban, elvonóra is elmentem, magamtól. Egy koncert után mondta nekem egy orvos, ha nem megyek haza, és folytatom aznap az ivást, végem van. Sok-sok próbálkozásom volt a normális élet felé, volt, hogy hónapokig nem ittam semmit” – a Blikk szerint ezt mondta Vastag Csaba a Frizbi Hajdú Péterrel legújabb adásának felvételén. Az X-Faktor korábbi győztese azt mondta, éveken át egyfajta versenynek fogta fel az ivást, volt, hogy három hónapig folyamatosan ivott.

Vastag Csaba az utóbbi két évben nem iszik rendszeresen, bár nemrég a felesége kérése volt, hogy rúgjon be. „Szerintem kíváncsi volt, hogyan viselkedem akkor. Koncerten voltunk, sorra hozta nekem a hideg söröket. Huszonkettőnél hagytuk abba a számolást, és semmi bajom nem volt” – mondta az énekes.

Az utóbbi időben egyre többen vállalják nyilvánosan a függőségüket, nem kezeli tabuként Nagy Zsolt színész, aki a Telexnek korábban azt mondta, szerinte ideje lenne leszámolni az önpusztító zsenik kultuszával, de sok mondanivalója van róla a Kispál és a Borz első dobosának, Bräutigam Gábornak is. Ebben a cikkünkben Peer Krisztián költővel, Pásztor Annával, Nagy Zsolttal és egy pszichiáter-addiktológussal jártuk körbe, hogyan hat az alkohol és a drog a művészi teljesítményre, kreativitásra és tehetségre.

A francia elnököt viszont azzal vádolták meg nyáron, amikor lehúzott egy üveg sört, hogy népszerűsíti a mértéktelen ivást.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!