Az Aranybulla nézettségét sem érte el a Tündérkert nyitóepizódja

2023. október 17. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

A péntek este (október 13.) bemutatott Tündérkert első epizódja a teljes lakosság körében 178 ezres átlagnézettséggel futott a Duna TV-n a Nielsen Közönségmérés adatai alapján. A Móricz Zsigmond-regények sorozatadaptációja ezzel csak 5,8 százalékos közönségarányt ért el, ami egyáltalán nem számít kiemelkedőnek a Duna TV-n, hiszen a hasonló sávban leadott, hétfő esti Kékfény is 5 százalékos közönségarányt produkált a csatornán.

Hogy még jobban kontextusba helyezzük ezt az eredményt,

a Rákay Philip-féle Aranybulla első részét is többen követték 2022 karácsonyán a Tündérkertnél.

Az Aranybulla első epizódja akkor 220 ezres átlagnézettséggel ment le, ami a teljes lakosság körében 5,9 százalékos közönségarányt jelentett.

A legkanosabb dolog, amit Borbás Marcsi főzőműsorai után a köztévé adásba küld – írtuk korábban kritikánkban a sorozatról, amely azonban nézettségben messze elmaradt a közmédia főzőműsoraitól. A Borbás Marcsi szakácskönyve című műsor például vasárnap délután (október 15-én) 8 százalékos közönségarányt hozott, ezzel 219 ezer embert ért el a teljes lakosság körében.

A Tündérkert a Kálomista család és Helmeczy Dorottya producer tulajdonában lévő Megafilm Service gyártásában, a Nemzeti Filmintézet támogatásával és az MTVA koprodukciójában készült. A Nemzeti Filmiroda nyilvántartása alapján 3,6 milliárd forintos költségvetésből forgott a Tündérkert, ebből a produkció 2 milliárd 378 millió forintot gyártási támogatásként kapott a Nemzeti Filmintézettől (NFI).

Ehhez képest az Aranybullát ugyanezen nyilvántartás alapján 1,4 milliárd forintos büdzséből hozták össze, amiből 692 millió forint gyártási támogatásként érkezett az NFI-től.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!