A kirúgások után több Petőfi rádiós műsor is eltűnt az MTVA oldaláról

2023. október 1. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

Azok után, hogy most pénteken elküldték a Petőfi Rádió reggeli és délutáni műsorainak készítőit, a Média1 észrevette, hogy számos műsor is eltűnt a rádió hivatalos MTVA-oldaláról. A többi állami – bár hivatalosan a kormányközeli IKO műsorgyártó alá tartozik – rádióval ellentétben a Petőfi Rádió műsorát csak október 2-től 9-ig mutatja a Médiaklikk, de ebből már látszik, hogy teljesen átalakítják a műsorrendet.

Eltűnt a műsorújságból a Talpra magyar reggeli műsor, illetve olyan műsorok is, mint a Petőfi Elektrik, a Petőfi Podcast, a Vadonat, a Gépház, a Földalatti, az Egész úton, illetve az Ej, Mi a Cool is. A helyükre olyan nehezen megfogható című műsorok kerültek, mint a Hazai, az Itthon, otthon, a Petőfi csúcs, a Halló, magyarok és a Helló, magyarok, de olyanok is lesznek, mint a Helló, Sándor! vagy a Befordultam a konyhára.

A csatorna elvileg mától áll át kizárólag magyar zenék sugárzására, de arról egyelőre semmit nem közöltek, hogy kik vezetik és szerkesztik majd ezeket a műsorokat. A pénteki napon egyébként felmondtak a rádió egyik legrégebbi alkalmazottának, a csatorna zenei szerkesztőjének, a Petőfinél 2007 óta dolgozó Borcsik Attilának, vagyis DJ Izilnek.

Az külön szimbolikus, hogy a kirúgások napján lejátszották a kormány által Brüsszelben letiltott Carson Coma NER-kritikus számát, ma reggel pedig, amikor a rádióra kapcsoltunk, a magyar nacionalizmust kiparodizáló Nemzeti hiphop című szám ment a Bëlgától.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!