Stohl hálás a börtönért, Curtis megunta a másodhegedűs szerepét – belenéztünk Geszti új műsorába

2023. szeptember 5. – 15:16

Stohl hálás a börtönért, Curtis megunta a másodhegedűs szerepét – belenéztünk Geszti új műsorába
Forrás: Adom a napom / VIASAT3

Másolás

Vágólapra másolva

„Voltál motorboltban, a Vígszínházban, a TV2-ben, szinkronizálni, de mikor vettél levegőt, Buci?”

– kérdezte Geszti Péter Stohl Andrástól, aki az elsők között szerepelt Geszti Adom a napom című új műsorában. „Azt hittem, hogy ebben a műsorban az a jó, ha sok minden van” – válaszolta nevetve a Jászai Mari-díjas színész, akinek egy napját, vagyis annak csak bizonyos részleteit, a többi meghívott vendéghez hasonlóan, egy streamingoldalon közvetítették.

Lényegében ezzel a kis plusszal akar kitűnni a formabontó jelzővel beharangozott Adom a napom, ami ezt leszámítva hasonlóan épül fel, mint minden más hazai talk show: a sztárvendégek a nap végén, este nyolckor megérkeznek a Viasat3 stúdiójába, ahol Geszti várja őket, hogy együtt beszélhessék ki az aznap történteket. A műsorvezető a Telexnek adott interjúban a műsorról azt mondta: „azok a kis részletek, amiket be fogunk játszani a napközbeni streamből, azok jó alkalmat teremtenek majd arra, hogy az életükről beszéljenek, arról, hogy merre tartanak, mivel küzdenek, mi érdekli őket, mitől vannak kiakadva”.

Mi az öt héten át tartó műsor két vendégének napjába néztünk bele. Az online közvetítésnek köszönhetően láttuk az exfocista, rapper és dalszövegíró Curtist lábtengózni, kosárlabdázó barátnőjével, Barnai Judittal együtt kávézni a házuk teraszán, melózni az RTL The Voice című tehetségkutatójában, és a stábbal együtt elkísérhettük őt és a kisfiát a kedvenc borbélyukhoz is. De ugyanúgy ott lehettünk Stohl és fia, ifjabb Stohl Bandi mellett a Mafilm Audio Kft. szinkronstúdiójában, a TV2 új műsorának kamerapróbáján, és még egy délutáni süti is belefért a család újpesti kávézójában. Ezek az idilli jelenetek a gondoskodó családapákról és a keményen dolgozó férfiakról jó alapanyagot szolgáltattak az esti beszélgetéshez, amelyben a karrieren, a gyereknevelésen és a napközbeni eseményeken túl Geszti rákérdezett a legfájóbb múltbeli pillanatokra és konfliktusokra is.

Curtis beszélt apja haláláról, a kábítószer-függőségéről és a balhés viszonyáról Majkával, akivel 12 évig dolgoztak együtt. Az elmúlt években a két zenész többször is „szakított”, az i-re a pontot végül egy villányi koncert tette fel tavaly júliusban, amin Curtis nem jelent meg. Geszti itt megemlítette, az a hír járta, hogy drogproblémái miatt nem tudott fellépni, de a rapper szerint többről volt szó, „egyszerűen már nem feküdt neki a másodhegedűs szerep”.

„Együtt írtuk az összes dalt, együtt csináltuk az összes projektet, mégis csak az szerepelt mindenhol, hogy a Majka mekkora telt házas bulikat csinált, és ez már nem esett jól. Az én hibám is, hogy idáig jutott a kapcsolatunk, mert az elejétől fogva bele kellett volna állnom abba, hogy ugyanannyi dalt énekeljünk, és a pénzen is egyformán osztozzunk.”

Nehéz kérdésekben akkor sem volt hiány, amikor a műsorvezetővel szemben Stohl ült, aki őszintén beszélt a kapcsolatáról a gyerekeivel, a szeretetéhségéről, az állandó megfelelési kényszerről, a munkamániájáról és a börtönben töltött időről is.

„Sok jó hozománya volt a börtönnek, és annak, hogy a bírónő engem letöltendőre ítélt, amiért a mai napig hálás vagyok, mert különben nem lehetnék itt. Nem tudtam volna lemosni magamról, hogy én ezt megúsztam. Azt nem tudom, hogy megérdemeltem-e, hogy senki nem fordult el tőlem, a szakmából sem”

– mondta a színész.

Forrás: Adom a napom / VIASAT3
Forrás: Adom a napom / VIASAT3

Az Adom a napom reggeltől estig, a kezdetektől a végéig küzd azért, hogy levetkőzze a jól bevált talk show formulákat, ezért nem is lehetne úgy elbúcsúzni a nézőktől, hogy „köszönjük, hogy velünk voltak”. Kell valami más, valami formabontó. Ez többé, de inkább kevésbé sikerül, hisz egy rappert megkérni arra, hogy rögtönözzön egy dalt, nem akkora truváj. Az már érdekesebb látvány, mikor az állandóan pörgő – Geszti szavával élve – munkakutya Stohlt egy hintaszékben ringatja jó barátja és színésztársa, Hevér Gábor a műsor végén.

Az Adom a napom abból a szempontból nevezhető formabontónak, hogy itthon korábban még nem próbálkozott senki azzal, hogy egy stáb egész álló nap egy celeb sarkában sertepertéljen, és élőben közvetítse az életét, látszólag filter nélkül.

A kérdés inkább az, hogy a YouTube, a Netflix, az HBO Max és a többi streamingplatform korában ki fog a kedvenc sorozata helyett az ebéd mellé az Adom a napom online közvetítésére kapcsolni.

Ma már itthon sem annyira különleges élmény belesni egy híresség magánéletébe. Gondoljunk csak a kismillió YouTube-csatornára, Instagram- vagy TikTok-oldalra, amelyeken a haverok és a rokonok életén túlmenően kedvenc énekeseink, sportolóink, színészeink, influenszereink mindennapjait is követhetjük. Látjuk, mit esznek, olvasnak, viselnek, tudjuk, mi a kutyájuk/macskájuk neve, vagy melyik a kedvenc müzlijük.

Ráadásul a stream nem 0–24-ben mutatja a sztárok napját, hanem csak annak egy-egy részletébe enged bepillantást. Így nekem kicsit billeg az az állítás, miszerint az élő közvetítés szerkesztés vagy utómunkálat nélkül mutatja be Curtis, Stohl, Liptai Claudia vagy épp Alföldi Róbert egy napját. Hisz a készítők már azzal is alakítják a narratívát, hogy megválogatják, mi kerül bele az online közvetítésbe, így nem nehéz mindenkinek a legjobb arcát mutatnia, ha tudja, hogy épp mikor veszi őt a kamera.

Frissítés: A cikk megjelenése után a Viasat3 jelezte, hogy valójában az élő közvetítés egész nap megy, szerkesztés nélkül, csak vannak olyan helyzetek, mint például egy zárt színházi próba vagy, ha az egyik vendég iskolába viszi a gyerekét, amiket jogi okokból nem mutathatnak. Ekkor a stáb egy rövid időre leáll, és az addig történt eseményekből láthatnak egy összefoglalót a nézők, de amint vége ennek a szakasznak, elindul újra az élő közveítés.

A stream többi részében egyébként rövid, vágóképekből álló összefoglalókat láthatnak a nézők valamilyen monoton zenére, ami leginkább arra emlékeztet, mint amikor az ügyfélszolgálat kapcsolására várunk, és hosszú perceken át valami oda nem illő, idegesítő „zene” szól a telefonunkból. Ha emellé odatesszük, hogy az RTL tavaly ősszel a Való Világ 11. szériája mellé elindította a 24 órás élő streamet a villalakók mindennapjairól, akkor pláne nehéz újdonságnak tekinteni az Adom a napom megoldását, még ha itt jelenthet is némi pluszt, hogy hírességeket nézhetünk.

Nem mellesleg annyi hasonló kibeszélőműsorban, reality show-ban és egyéb vetélkedőkben mutathatták meg már celebjeink valódi énjüket a tévében is – mint a Celeb vagyok, ments ki innen!, a Vacsoracsata vagy a Nyerő Páros –, hogy

már nem katartikus élmény azzal szembesülni, hogy „jé, ők is halandó emberek, akik gyereket nevelnek, dolgoznak, Auchanba és fodrászhoz járnak”.

Márpedig ezzel a napközbeni online közvetítős megoldással mintha mégis ez lenne az Adom a napom célja.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!