A Last of Us maszkok még taszítóbbak, ahogy látjuk, hogy igazi emberekre teszik őket

2023. augusztus 25. – 22:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Stan Winston School a filmes effektek oktatásával foglalkozik, de elsősorban nem a CGI-ra helyezik a hangsúlyt, hanem a praktikus effektekre – szóval egyszerűen szólva arra, amit tényleg le kell filmezni. Az iskola Stan Winston filmesről kapta a nevét, aki a speciális sminkjeivel és robotbábuival olyan figurákat alkotott meg, mint az Alienkirálynő, a Predator, a Terminátor vagy a Jurassic Park dinoszauruszai.

A nevét viselő iskola most egy hosszú videót töltött fel a Youtube-csatornájára, amiben az HBO sorozatának, a Last of Us szörnyeinek és helyszíneinek az elkészítését mutatják be. Azt ugyan nem gondoljuk, hogy a legtöbb olvasónk fékevesztetten fog kattintani egy 53 perces, a filmes maszkkészítés rejtelmeiről szóló videóra, de valójában ezt az anyagot csak a képek miatt is megéri végigkattintgatni:

A videóból kiderül, hogy milyen aprólékos munka kell már egy olyan figurának is az elkészítéséhez, ami csak pár másodpercig fog megjelenni a végleges játékidőben, és milyen alapos kutatás és tesztelés kell, mielőtt véglegesítik a gombaszerű kiegészítőket, hogy azokat felvegye valaki és leforgassák a jelenetét.

A Last of Usban persze rengeteg számítógépes effektet használtak: itt az apokaliptikus helyszíneket készítését mutatják be, ebben az enyhén gusztustalan videóban pedig azt, hogy a gombaemberek véresebb jelenetei hogyan készültek. De a sorozat például pont egy olyan jelenetben, ahol rengetegen azt hitték, hogy animált zsiráfot használtak, ott valójában egy valódi, betanított zsiráffal hozták össze a szereplőket az egyik fontos érzelmi mérföldkő bemutatásához.

A Last of Usnak persze a meglepő effekteken kívül rengeteg más érdeme is volt, ezeket ebben a cikkünkben szedtük össze. A sorozat a 2023-as Emmy-díjátadó egyik nagy esélyese 24 jelöléssel: a fentiek után nem meglepő, hogy például a díszlet, smink, haj, jelmez kategóriákban is jelölték, de a főbb kategóriákban is ott lesz, szoros versenyben többek közt az Utódlással és a Fehér Lótusszal.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!