A Kúria elutasította annak a férfinak a keresetét, aki véletlenül belekerült A mi kis falunk című sorozatba

2023. augusztus 2. – 16:08

Másolás

Vágólapra másolva

A mi kis falunk című sorozatot gyártó Content Factory Kft.-nek kedvező ítéletet hozott a Kúria abban a perben, amelyet egy pilisszentléleki férfi indított a gyártó ellen, mert tudtán kívül három másodpercig szerepelt a sorozatban.

A Kúria a mostani döntésével elutasította a férfi sérelemdíj iránti keresetét, és úgy rendelkezett, hogy a peres felek a perrel felmerült eljárási költségeiket maguk viselik, egyebekben a jogerős ítéletet hatályában fenntartották. A Kúria döntésével szemben további jogorvoslatnak nincs helye – írja a sorozatot gyártó cég közleménye.

Az egész ügy azzal kezdődött, hogy a Pilisszentléleken lakó Reményi János három másodpercre felvillant az RTL Klubon futó sorozat negyedik évadának negyedik részében, egészen konkrétan egy házba sétált be a háttérben. A férfi nem tudott arról, hogy felvétel készül róla, erre nem is adott engedélyt, ezért aztán beperelte a sorozatot gyártó Content Factory Kft.-t.

Első fokon a bíróság neki adott igazat, de a másodfokú bíróság, a Győri Ítélőtábla felülvizsgálta az elsőfokú bíróság döntését, és megváltoztatta az elsőfokú ítélet fellebbezéssel érintett részét. Reményi János keresetét teljes egészében elutasították, és kötelezték őt a gyártó perköltségének teljes megfizetésére azzal, hogy a saját költségeit is maga viseli.

A jogerős ítélettel szemben Reményi János felülvizsgálati kérelemmel élt, melynek következtében a Kúria eljárási jogszabálysértésre hivatkozással a jogerős ítéletet hatályon kívül helyezte, és új eljárásra utasította a Győri Ítélőtáblát. A megismételt eljárásban a Győri Ítélőtábla mellőzte az elsőfokú ítéletnek a hangfelvételhez való jog megsértésére vonatkozó megállapítását, egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, és kötelezte a gyártócéget a felmerült perköltség viselésére.

A Content Factory Kft. a megismételt eljárásban született jogerős ítélettel kapcsolatban felülvizsgálati kérelemmel élt a Kúria felé. A Kúria ezután utasította el a pilisszentléleki férfi sérelemdíj iránti keresetét.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!