Akkora lesz a Final Fantasy VII újragondolásának második része, hogy csak két lemezre fér rá

2023. június 8. – 23:39

Akkora lesz a Final Fantasy VII újragondolásának második része, hogy csak két lemezre fér rá
Forrás: Square Enix

Másolás

Vágólapra másolva

A Summer Games Fest nyitóceremóniájával hivatalosan is elstartolt a szokásos nyár eleji videójátékos őrület, amikor a kiadók egy hét alatt ellődözik az összes puskaport mindenféle eseményeken. Geoff Keighley E3-pótlékát idén több okból is lehetett E3-gyilkosnak nevezni – az E3 érdeklődés hiányában elmaradt (bár a szervezők épp a napokban esküdöztek, hogy ez nem a show halála, amit Keighley nem nagyon hisz), most először tartották élő közönség előtt az egészet, és még bejelentések terén sem volt olyan rossz, hiába járja a Sony és a Microsoft is a maga útját.

Azt lehetett tudni, hogy a nemrég bejelentett Mortal Kombat 1 és a nemrég a Sony által mutogatott Alan Wake 2 tuti ott lesz. Ez így is lett, mindkettőből villantottak némi játékmenetet. Ezeken túl a legnagyobb dobás egyértelműen az volt, hogy kiderült, jövő év elején érkezik a Final Fantasy VII remake-jének második része, a Rebirth, de végre kiderült a Spider-Man 2 pontos megjelenési dátuma is, és volt pár kisebb bejelentés is, amikre azért felkaphatta a fejét az ember.

Keighley, aki két éve az Elden Ringet hagyta a show végére, taktikusan idén is a fináléra tartogatta a legnagyobb durranást, ami ezúttal a valószínűleg jóval kevesebb embert megmozgató Final Fantasy Rebirth volt, de mentségére szóljon, hogy a rajongók valószínűleg eléggé várták már az előzetest azután, hogy a Square Enix napokig szívatta őket a közösségi médiában. Szóval igen, végül azoknak lett igaza, akik előzetest vártak, még ha kicsit furcsa is, hogy a japán cég a Final Fantasy XVI érkezése előtt pár héttel csinál hírverést egy másik kulcsfontosságú játékának.

Persze annak fényében, hogy éppen pár napja derült ki, hogy a cégnél „egy kicsit pánikolnak” a Final Fantasy XVI előrendelőinek száma miatt, akár még érthető is lenne a dolog. Érdemes ugyanakkor felidézni, hogy arról a Square Enixről beszélünk, ami akkor sem lenne elégedett, ha az univerzum összes értelmes létformája előrendelné egy játékát, ami bagóért eladta a nyugati stúdióit az összes népszerű játékukkal együtt, és ami a mai napig szentül hisz az NFT-kben. Mindenesetre a fenti videó alapján marha jól néz ki a Rebirth, ami egyébként jövő év elején érkezik kizárólag PS5-re, méghozzá két lemezen, ami 2023-ban egészen hihetetlenül hangzik.

A Mortal Kombat 1-ről megint kiderült, hogy ugyanolyan véres lesz, mint bármelyik korábbi játék a szériában, és most már azt is tudjuk, hogy mindez pontosan hogy néz majd ki a gyakorlatban. Mondjuk nagy meglepetéseket nem okoztak, vizuálisan ugyanarra, mint a Mortal Kombat 11-ben, de hát csak négy év telt el, és a neve ellenére egyébként is ennek a sztorinak a továbbgondolása lesz a Mortal Kombat 1, ahogy azt Ed Boon is elmondta most. Ahogy azt mindenki tudja, aki játszott az előző résszel, a végén Liu Kangból isten lett, és ő teremtette meg azt az új univerzumot, ahol a Mortal Kombat 1 játszódik.

Ennek megvan az a pozitívuma, hogy a régi karaktereket megint újra lehet értelmezni, például úgy, hogy Sub-Zero és Scorpion ezúttal testvérek. Ez is érdekes, de legalább ennyire fontos lesz a cameorendszer is, ami, mint kiderült, azt jelenti, hogy a fő karakter kiválasztása után lesz egy másik karakterválasztó, ahol lehet mellé választani valaki mást is. Váltogatni nem lehet majd, de így is bőven lesz lehetőség arra, hogy beépítsük a kombókba a gombnyomásra beugró pajtásunkat, még közös röntgenes mozdulatokat is lehet majd csinálni velük. Arról is volt szó, hogy ezúttal végre Jean-Claude Van Damme lesz Johnny Cage.

Az Alan Wake 2 játékmenete ennél egy fokkal kevésbé volt izgalmas, de legalább láttuk kicsit mozgás közben a játék másik főszereplőjét, az FBI-ügynök Sagát, a sztorit író Sam Lake megint hangsúlyozta, hogy nagyjából fele-fele arányban oszlik majd meg Alan és Saga játékideje. Azt is hozzátette, hogy két külön helyzetről és kalandról lesz szó, de végső soron persze minden összefügg, és azt is hangsúlyozta, hogy ez lesz a Remedy első igazi túlélőhorrorja. A kisebb, de érdekes bejelentésekre áttérve rögtön két oldalnézetes játékot is meg kell említeni, az egyik egy új Prince of Persia, aminek The Lost Crown World az alcíme, a másik meg a Sonic Superstars – az előzetesek alapján mindkettőnek jót tett, hogy visszatértek kicsit a gyökerekhez.

A teljesség igénye nélkül az is kiderült, hogy

  • a Timothée Chalamet-re hasonlító Pinokkióval támadó, a Bloodborne-ra már-már kényelmetlenül hasonlító Lies of P szeptember 19-én jelenik meg,
  • a 2021-ben bejelentett Warhammer 40.000: Space Marine 2 még mindig állati jól néz ki, és co-opban is lehet majd benne pusztítani a xenókat,
  • a horrorlegenda John Carpenter csinál egy saját játékot John Carpenter's Toxic Commando néven, amiben ránézésre rengeteg zombit kell majd kiirtani,
  • a nemrég hosszasan mutogatott Spider-Man 2-ről most már lehet tudni, hogy egészen pontosan október 20-án jelenik meg, és az ebben lévő Venom nem Eddie Brock lesz,
  • hivatalosan is bemutatkozott a Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, ami azt meséli el, hogy a halálát megrendező Kiryuból hogyan lett titkosügynök
  • és mutattak egy rövid játékmenetet a viszonylag régóta készülő Path of Exile 2-ből is, aminek fel kell majd kötnie a gatyáját, ha versenybe akar szállni az éppen a Blizzard legkelendőbb játékává vált, nemrég megjelent Diablo 4-gyel (amiről természetesen lesz majd tesztünk is).

Ha valaki minden bejelentésre (mint a korábban már bemutatott Palworld, ami olyan, mint a Pokémon fegyverekkel) kíváncsi, az ide kattintva végigpörgetheti az összeset a show hivatalos csatornáján. A végére mi még idetesszük a Vaják harmadik évadának első rendes előzetesét, amit a sorozat fontosabb szereplői harangoztak be. Köztük Henry Cavillel, aki most lesz utoljára Ríviai Geralt, a negyedik évadtól Liam Hemsworth veszi majd át a szerepet.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!