Véres masszává robbanó fejekkel mutatkozott be első előzetesében az új Mortal Kombat

2023. május 18. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt hetek szivárgásai és találgatásai után végre hivatalosan is bemutatkozott az egyik legnépszerűbb verekedős játék, a Mortal Kombat következő része, amely a Mortal Kombat 1 nevet viseli, és nem meglepő módon a meglévő univerzum újragondolása lesz.

Az az előzetesből egyértelműen kiderült, hogy vérből a tavaly harmincéves széria rebootolása után sem lesz hiány, van itt minden véres masszává robbanó fejektől agresszív szemkinyomásokon át szottyadtra szívott, majd a földön szétloccsantott testekig. A végén két tűzsárkány emeli levegőbe Shang Tsungot, hogy a felugró Liu Kang kettétéphesse őt, majd a leszakított fejét az égből aláhulló belei mellett trancsírozhassa a földbe. Mindezt csak azért taglaltuk ilyen részletesen, hogy egyértelmű legyen: a Mortal Kombat az erőszak szempontjából tutira változatlan formában fog visszatérni.

Az is kiderült, hogy a játék idén szeptember 19-én jelenik meg, az előrendelők Shang Tsungot kaphatják majd meg. A játékról ezen túl egyelőre nem sokat lehet tudni, a hivatalos honlapja szerint az azonban biztos, hogy az új univerzum teremtője a 2019-ben megjelent Mortal Kombat 11-ben tűzistenné váló Liu Kang, a már ismert karaktereket pedig eddig sosem látott formában láthatjuk majd. Ez egyébként már a második reboot az ezzel együtt tizenkét fő részt számláló szériában, és ebből következően a harmadik Mortal Kombat 1. Mondjuk az 1-est most biggyesztették oda először, az 1992-es eredeti és a 2011-es játék Mortal Kombat néven futottak.

A Mortal Kombatból a játékok mellett egy rakás film is született már, legutóbb 2021-ben, erről azt írtuk, hogy egy óriási kihagyott ziccer, de ennek ellenére az már biztos, hogy készül hozzá a folytatás. Azok is örülhetnek, akiket nem kifejezetten a Mortal Kombat érdekel, hanem simán csak szeretik a verekedős játékokat, az immár fixen idén érkező Mortal Kombat 1 előtt június elején megjelenik a Street Fighter VI, jelen állás szerint pedig szűk egy éven belül jöhet a Bandai Namco által az utóbbi hónapokban folyamatosan napirenden tartott Tekken 8 is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!