Idén is elmarad az egyik legnagyobb videójátékos expó, az E3

2023. március 30. – 23:55

Másolás

Vágólapra másolva

2022 után idén sem tartják meg az egykor a videójátékipar legnagyobb eseményének számító Los Angeles-i expót, az E3-at, miután a szervezők szerint nem volt akkora érdeklődés iránta, hogy megfelelően meg lehessen rendezni – írja az IGN.

Noha a szervezők korábban fogadkoztak, hogy az idei lesz az esemény nagy visszatérése azután, hogy tavaly nemhogy offline, de virtuális formában sem rendezték meg. Előbbit hivatalosan a koronavírus omikron variánsának terjedésével magyarázták, de újságírók és elemzők már akkor is felvetették, hogy az ESA csak alibinek használja az omikron terjedését, valójában már a megjelenése előtt elengedték az élőben látogatható E3-at.

Ez nem is tűnt elképzelhetetlennek, mert a koronavírus-járvány miatt online bemutatókra kényszerített kiadók megkedvelték a saját maguk által tartott online bemutatókat. Hiába rendezték meg az E3-at online 2021-ben, a Sony nem vett részt rajta, az idei expó előtt pedig a Microsoft és a Nintendo is jelezte, hogy nem kérnek az eseményből, majd néhány napja a Ubisoft is bejelentette, hogy saját bemutatót tart. Így lényegében az összes nagy kiadó kihagyta volna az eseményt, és jogosan merülhetett fel a kérdés, hogy egyáltalán mi értelme lesz így az egésznek.

A szervezők pedig a jelek szerint pont ugyanarra a következtetésre jutottak, mint a gémerek: semmi.

Így aztán 2022 után idén sem lesz semmilyen formában E3, és bár az Entertainment Software Association és a ReedPop nem zárkóztak el attól, hogy a jövőben közösen dolgozzanak egy E3-on, ezen a ponton nem tűnik valószínűnek, hogy valaha sikerül még a régi formájában feléleszteni a legendás expót. Így a nyári szezonban végképp egyeduralkodó lesz Geoff Keighley Summer Game Fest nevű rendezvénysorozata, így jelenleg egyértelműen a Game Awards atyja a videójátékipar egyik legfontosabb figurája.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!