Terhesen, több méter magasban lebegve tolta végig Rihanna a Super Bowl félidei show-ját

2023. február 13. – 04:09

Terhesen, több méter magasban lebegve tolta végig Rihanna a Super Bowl félidei show-ját
Fotó: Timothy A. Clary / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A tavalyi rapzenei múltidézéshez vagy a két évvel ezelőtti elvontabb produkcióhoz képest idén a halftime show-val biztosra ment az NFL, hiszen Rihanna adott koncertet, akiről bátran ki lehet jelenteni, hogy az elmúlt 15 év egyik legsikeresebb, legismertebb énekesnője. Rihanna évek óta visszavonult a pályától, és inkább a családi életére koncentrált, hiszen megszületett az első gyereke a rapper A$AP Rockytól. És valószínűleg úton van a második, mert

nagyon úgy tűnik, hogy az idei, egészen látványos félidei show-t terhesen csinálta végig.

Rihanna fellépése azért is volt meglepő, mert évek óta nem lehetett színpadon látni, ráadásul korábban nyíltan bojkottálta az eseményt, hogy így szolidáljon a feketék elnyomása ellen tüntető (mostanra) korábbi NFL-játékossal, Colin Kaepernickkel. Végül beadta a derekát az idei Super Bowllal, és ha már ott volt, bebizonyította, hogy amit a Szigeten láthatott annak idején tőle a magyar közönség, az tényleg csak egy rossz hakni volt, mert itt ránézésre több hónapos terhesen olyan show-t nyomott, amilyet csak ritkán látni.

Általában a halftime show-k az elmúlt években nagyjából hasonlóan szoktak alakulni. Jön az adott fellépő, zanzásítva előadja az életművét, miközben hatalmas térelemekkel és táncosok tucatjaival dobják fel a hangulatot. Weeknd 2021-ben egészen sajátos ötletekkel rukkolt elő, míg 2022-ben nyugati parti rapbulit csináltak a stadionba, de persze voltak jóval gyengébb évek is, például amikor a Coldplay adott egy döbbenetesen unalmas koncertet 2016-ban.

Ami érdekes volt az elmúlt évek fellépéseihez képest, hogy Rihanna szinte egyáltalán nem variálta túl a dolgokat. Pláne ahhoz képest, hogy évek óta nem koncertezett. Nem voltak átöltözések számok között, nem voltak extra közreműködők, különleges pirotechnika vagy más parasztvakítás. Az egész show abból állt, hogy a feltűnően várandósnak tűnő Rihanna egy nagy piros ruhában énekel, illetve néha követi a fehérbe öltözött táncosok seregét. Az egyetlen extrát a levegőből, jó pár méter magasról beemelt színpadi elemek jelentették, amiktől néhol egészen sci-fis hatása volt a fellépésnek, mintha csak egy ezredforduló környéki, sci-fis Spice Girls- vagy Backstreet Boys-klipet néznénk. Rihanna pedig ott állt, táncolt, énekelt terhesen ezen a több méter magasan csüngő színpadi elemen, ami néha egészen diadalmas látvány volt.

Fotó: Mike Coppola / Getty Images
Fotó: Mike Coppola / Getty Images

Különleges extrák és pluszfellépők nélkül a show tényleg csak egy nagyon jól összerakott, rövid életműkoncert volt, és arra biztos megfelelt, hogy az ember a fejéhez kapjon: az egy hét múlva a 35. születésnapját ünneplő énekesnőnek döbbenetesen sok slágere van az elmúlt 15 évből. A 2007-es Umbrellától és 2009-es Rude Boytól kezdve a 2012-es Diamondson át a 2016-os Workig tényleg belefért minden fontos sláger az életéből, és még egy-egy olyan dal is, ami ugyan nem saját, de közreműködőként hallható benne, mint a Jay-Z: Run this Town vagy a Kanye West: All of the Lights.

Azért extra nagy parádéra nem kell gondolni, az idei halftime show érezhetően sokkal konszolidáltabb volt, mint szokott lenni, Rihannának is könnyebb volt elnézni, hogy a fél playbackre csak akkor énekel, ha éppen kedve van hozzá, vagy nem táncol éppen. Viszont a táncba többször is remekül be tudott kapcsolódni, és bevallom, inkább arra figyeltem: lehet, hogy terhesen nem kéne több méter magasan énekelni egy lebegő színpadi elemen, mintsem arra, hogy a kötelező slágerparádén kívül tényleg semmi más ötlet nem fért bele. Mondjuk, várandósan valószínűleg meg is volt kötve a keze Rihannának, hogy mit vállalhat be, így nem csoda, hogy azért sokkal inkább előtérben voltak a táncosok, mint szoktak. De a lebegő színpadi elemek maradandóra sikerültek.

Fotó: Timothy A. Clary / AFP
Fotó: Timothy A. Clary / AFP

A Hollywood Reporternek azóta meg is erősítették hivatalosan, hogy terhes az énekesnő, szóval nem csak holmi médiahekkről vagy bármi hasonlóról van szó. Rihanna és A$AP Rocky első fia tavaly májusban született, azonban az egészet a lehető legdiszkrétebben kezelték. Így történhetett meg az is, hogy a halftime show előttig a közvélemény nem is tudott arról, hogy az énekesnő ismét terhes.

Ez azt is jelenti, hogy valószínűleg még várni kell a következő nagylemezére, amelyet évekkel ezelőtt jelentett be, és amelyről annyit lehetett hallani, hogy reggae ihletésű lesz. Viszont a Fekete párduc 2 betétdaláért Oscar-díjra és Aranyglóbuszra is jelölték idén.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!