Megvették A besúgót az HBO-tól, így Magyarországra is visszatérhet a sorozat

2023. január 10. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

A Comcast és a Paramount új, közös streamingfelülete, a SkyShowtime megvásárolta huszonegy HBO Max Europe-sorozat jogait – írja a Hollywood Reporter.

Bő egy évvel azután, hogy hivatalosan is bejelentették, 2022. szeptember 20-án a skandináv országokban indult el a SkyShowtime, 2023 első negyedévének végéig pedig Spanyolországban, Portugáliában és a kelet-közép-európai régióban is elérhető lesz, beleértve ebbe Magyarországot is.

A SkyShowtime-on viszonylag sokféle tartalom lesz majd elérhető, de a legnagyobb durranásnak talán azt lehet nevezni, hogy a mozikon kívül itt lehet majd először megnézni a Paramount Pictures és a Universal Pictures filmjeit. Arról, hogy mit lehet eddig tudni az új streamingszolgáltatóról, itt írtunk bővebben.

A Warner Bros. Discoveryvel kötött megállapodás értelmében három, eddig be nem mutatott HBO Max-gyártás (a finn és svéd koprodukció, az ID, a cseh és szlovák koprodukcióban készült The Winner, és a lengyel Warszawianka) premierje is a SkyShowtime-on lesz.

A megvásárolt sorozatok között olyanok is vannak, amelyek nemrég kerültek ki az HBO Max kínálatából: ilyen a nemrég bemutatott svéd Beartown, a norvég Beforeigners, a dán Kamikaze, a svéd Lust,

és A besúgó is.

A sorozat – több másikkal együtt – júniusban egyik pillanatról a másikra tűnt el az HBO Max felületéről. A döntés azért is érthetetlen volt, mert az HBO kifejezetten büszke a sajátgyártású produkcióira, A besúgó marketingkampányára nem kevés pénzt költöttek el, és a sorozat kifejezetten jó számokat hozott itthon, az egyik legnépszerűbb tartalom volt a magyar előfizetők körében az HBO Maxon.

Akkor azt tippeltük, az egész mögött legfőképpen az állhat, hogy áprilisban fejeződött be a Discovery és a WarnerMedia összeolvadása az AT&T amerikai telekommunikációs vállalat égisze alatt, a sorozatok kiszórásának oka pedig egyszerű spórolás, vagy könyvelési trükközés is lehet.

A Sorozatjunkie értesülései szerint A besúgót más platformok is próbálták megszerezni itthon, de végül a SkyShowtime-on lesz látható.

A SkyShowtime olyan sorozatokat is megvásárolt, amelyeknek a premierje nemrégiben még az HBO Maxon volt, de mostantól a SkyShowtime-on lesznek elérhetők. „A kilenc új és a jelenleg futó műsor mellett az HBO Max tizenkét sikeres sorozatának több évada is kizárólag a SkyShowtime-on lesz elérhető márciustól” – közölte a szolgáltató.

Ilyen lesz a cseh Czech It Out! és a The Sleepers, a spanyol Foodie Love, a No Activity és a Todo Lo Otro, a román Hackerville, a Ruxx és a Tuff Money, a román One True Singer, a svéd Pray, Obey, Kill, a horvát Success és a norvég Welcome to Utmark.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!