Az Amazon új dobása: sorozat és film készül a Warhammer 40000-ből, Henry Cavill is beszáll

2022. december 16. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az Amazon a Tolkien-féle mitológia morzsáiból összepartvisolt A hatalom gyűrűi után ezúttal egy ikonikus stratégiai asztali játékból, a Warhammer 40000-ből készít sorozatot, sőt, ezzel párhuzamosan egy filmet is. Az amerikai óriásvállalat tartalomért felelős részlege pénteken már meg is egyezett a licenc megvásárlásáról és a kapcsolódó termékek értékesítési jogainak átadásáról a játékot 1987 óta gyártó brit Games Workshop Grouppal.

A Games Workshop bejelentése alapján az Amazon filmet és sorozatot is akar készíteni a táblás játékból egy regényekkel és számítógépes játékokkal is megtámogatott univerzummá bővülő Warhammer 40000-ből, melynek komor hangulata, a sci-fi- és fantasyelemeket vegyítő, ötletekben gazdag világa akár egy jó adaptációt is ígérhet. Ha valaki kíváncsi arra, nagyjából mire is lehet számítani, ajánlom a Warhammer 40K-ból készített legutóbbi videójáték előzetesét:

És bár baljós előjel, hogy A hatalom gyűrűi kritikusunk szerint leginkább egy gagyi fordulatokban bővelkedő nyolcórás trailerre emlékeztetett, az mindenképpen biztató, hogy az Amazon a Warhammer 40K óriási rajongóját, Henry Cavillt is igyekszik bevonni a produkcióba. A színész ugyanis egyrészt hatalmas Warhammer-rajongó, másrészt pedig nagy odaadással formálta meg a másik kedvence, a Witcher főszereplőjének, Ríviai Geralt figuráját, és a Deadline által idézett bennfentesek szerint az Amazon nem csak a produkciók főszerepével bízná meg, hanem producerként is számítana rá. Frissítés: ez sikerült is, Cavill maga jelentette be, hogy személyesen felügyeli majd a projektet.

Cavill októberben jelentette be, hogy a még nem sugárzott harmadik évad után a Witcher főszerepét Liam Hemsworthnek adja át, néhány napja pedig kiderült, hogy a DC-szuperhősuniverzum alkotói nem vele képzelik el a Superman folytatását.

(a címlapképet a Warhammer Art honlapról kölcsönöztük)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!