A God of Warból is tévésorozat lesz, az Amazon csinálja

2022. december 15. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Sony korábbi megerősítése után szerdán hivatalosan is bejelentette az Amazon, hogy berendelte a Prime Videróra a márciusban a Deadline által megszellőztetett God of War-sorozatot, így a Last of Us, a Horizon Zero Dawn, az Uncharted és a Gran Turismo után a Sony újabb videójátékából születik majd élőszereplős adaptáció – írja a Verge.

A Deadline cikke szerint a sorozat alapfelállása nagyjából ugyanaz lesz, mint a 2018-as rebooté, azaz Kratos a görögországi vérzivataros múltja elől az északi Midgardba menekül, hogy végleg szögre akassza az összes fegyverét. Amikor viszont meghal a felesége, fiával, Atreusszal elindul, hogy az asszony utolsó kérésének megfelelően elszórja a hamvait a legmagasabb hegycsúcsról, menet közben azonban kiderül, hogy ennél sokkal többről szól kettejük kalandja, és jöhetnek is az istenek meg a világvége.

A sorozat forgatókönyvét Mark Fergus és Hawk Ostby írják, a showrunner pedig az a Rafe Judkins lesz, aki az ugyancsak az Amazonnál készülő Az Idő Kereke-sorozaton is ebben a minőségében dolgozott. Természetesen a játékokat fejlesztő Santa Monica Studiótól is többen részt vesznek a projektben, beleértve ebbe az előző két játék fejlesztésének kulcsfiguráját, Cory Barlogot is, aki Twitteren azt írta, nagyszerű csapat jött össze a sorozathoz, és alig várja, hogy többet is megmutathasson belőle, de hozzátette, hogy ez még odébb van.

A szereplőgárdáról egyelőre semmit nem lehet tudni, de azt tudni lehet, hogy a Kratost a 2018-as God of Warban és a nemrég megjelent God of War Ragnarökben (tesztünk itt) is remekül alakító Christopher Judge nagyon szívesen eljátszaná a karaktert, és ebben a legtöbb rajongó is támogatja őt. Judge színészként nem futott be nagy karriert, főleg a Csillagkapuból lehet ismerni, ahol Teal'cot játszotta, de Kratos szerepére alighanem jó lenne – elvégre éppen egy hete kapta meg a legjobb alakításért járó díjat a Ragnarökért a Game Awardson. Mindenesetre akárki is játssza majd Kratost, remélhetőleg részenként minimum tizenötször kell majd azt kiabálnia Atreusnak, hogy BOY.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!