Tényleg készült egy film a bekokainozott medve történetéről

2022. december 1. – 18:34

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent az első előzetes a Cocaine Bear című filmhez, ami – ahogy a cím egyértelműen jelzi – egy bekokainozott medvéről szól. És ez annyira halál komoly, hogy egy rakás ismert színész szerepel benne, köztük az idén májusban elhunyt Ray Liotta, akinek ez az egyik utolsó filmje. Bármennyire is hihetetlenül hangzik, a Cocaine Bear története megtörtént eseményeken alapul.

Az előzetes alapján még azt is nehéz pontosan belőni, hogy vígjátékról, drámáról vagy horrorról van szó, esetleg mindegyikről egyszerre, de nem tűnik így elsőre túl minőséginek a produkció. Annyi derült ki belőle, hogy erdőbe ledobott kokaintömbök után kutató embereket lemészárol egy megvadult, bekokainozott medve. Ránézésre ez tényleg akkora alpári ökörség, hogy talán még működhet is, ha elég agyalágyult lesz a végeredmény.

Bármennyire is hihetetlen, a film igaz történeten alapul. 1985-ben egy Andrew Thornton nevű drogcsempész kidobott egy sporttáskányi kokaint az észak-georgiai erdők felett a repülőgépéből. A szajrét egy medve találta meg, aki aztán megette a kokaint, és belehalt a túladagolásba. Tehát a film annyiban rögtön torzít, hogy szerencsétlen állat nem kezdett el gyilkolászni a sok drogtól, hanem meghalt.

Ahogy meghalt Thornton is, aki kiugrott a túlterhelt repülőből, de hibás volt az ejtőernyője, és meghalt a zuhanásban. A medve teteme egyébként kiállítva máig látogatható Lexington városának egyik plázájában.

A filmet Elizabeth Banks rendezte, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Pitch Perfect 2 vagy a 2019-es Charlie angyalai, a producerek között pedig ott van Phil Lord és Chris Miller, akik a Lego-filmekkel szereztek nevet maguknak az elmúlt években. A szereposztás is egész furcsa, felbukkan a filmben a már említett Ray Liotta, illetve Alden Ehrenreich (ő játszotta az ifjú Han Solót nemrég), Kristofer Hivju (Tormund a Trónok harcából) és O'Shea Jackson (Ice Cube fia). A filmet elvileg jövő év február végén mutatják be az amerikai mozik.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!