Elkaszálta az HBO a Westworldöt

2022. november 4. – 21:18

frissítve

Elkaszálta az HBO a Westworldöt
Forrás: HBO Pressroom

Másolás

Vágólapra másolva

Az HBO elkaszálta a Westworld című sorozatot, az idei negyedik évad volt az utolsó – írja a Hollywood Reporter.

Októberben a sorozat alkotói, Jonathan Nolan és Lisa Joy úgy nyilatkoztak, hogy mindig is terveztek egy ötödik, utolsó évadot, hogy lezárhassák a 2016-ban indult történetet. Nolan akkor még azt mondta, hogy egyezkednek a csatornával, hogy elkészüljön a folytatás. Joy azt mondta, hogy van egy konkrét befejezés, amit kitaláltak, de azt még nem érték el.

Ahogy a Hollywood Reporter írja, a sorozat lineáris nézettsége a harmadik évadra jelentősen megcsappant, ami a negyedik évadra tovább esett. A negyedik évad volt a sorozat történetének legkevésbé pozitívan értékelt évadja.

Az HBO anyacége, a Warner Bros Discovery jelenleg óriási költségcsökkentésben van – nagy valószínűséggel emiatt tűnt el az HBO Maxról az A besúgó című magyar sorozat is –, de a lap forrásai szerint ennek nem volt köze a döntéshez.

A Westworld az 1973-as, azonos című sci-fi film (rendező/író: Michael Crichton) feldolgozása volt. A történetének kiindulópontja egy olyan modern vidámpark volt, ahol a vendégek egy vadnyugati környezetben, élethű és önálló gondolkodásra képes androidok között élhették ki a fantáziáikat. A sorozat showrunnerjei Jonathan Nolan és Lisa Joy voltak.

A Westworldben olyan színészek szerepeltek, mint Evan Rachel Wood, Anthony Hopkins, Ed Harris, Jeffrey Wright vagy Thandiwe Newton. A sorozat rengeteg díjat gyűjtött be az öt év alatt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!