Lezárult egy korszak, az X-Faktor közben változtatta meg a nevét az RTL Klub

2022. október 22. – 22:36

Másolás

Vágólapra másolva

Igazi magyar televíziós mérföldkőnek lehettek tanúi azok, akik még mindig kitartanak a kábeltévé mellett, szombat este ugyanis arculatot és nevet váltott az egyik legmeghatározóbb kereskedelmi csatorna, az RTL Klubot mostantól simán csak RTL-nek kell hívni. A 25 éves csatorna szeptember elején külön sajtótájékoztatón bejelentett arculatváltása az X-Faktor kellős közepén zajlott le, ha valaki most bekapcsolja a tévéjét, az már az új logót fogja látni a bal felső sarokban.

Az átállást Miller Dávid, az X-Faktor műsorvezetője vezette fel, ő úgy fogalmazott, hogy történelmi fordulóponthoz érkezett a csatorna. Beszélt egy kicsit arról, hogy együtt nőtt fel az RTL Klubbal (az egész országhoz hasonlóan), hogy a csatorna műsorai ott voltak mindenki otthonában, aztán elmondta, hogy az RTL Klubot mostantól ugyanúgy fogják hívni, ahogy eddig is mindenki hívta: RTL-nek. Azt is hozzátette persze, hogy a színvonal megmarad, csak az arculat és a név változik, aztán a mikrofonnal felmutatott a logóra, és lelkendezett azon, hogy az megváltozott menet közben. Ez végül szült egy akaratlanul is nagyon vicces jelenetet, mert az rtl.hu-ra feltöltött videón az látszik, hogy a logó pontosan ugyanolyan, mint addig, de az mindenesetre biztos, hogy most már az új logóval megy az adás.

Forrás: rtl.hu
Forrás: rtl.hu

Az új logó egyébként a szeptember eleji sajtótájékoztatón elhangzottak alapján nem lesz egyedül, több másikkal is készül a csatorna, amelyeket folyamatosan változtatnak majd. Akkor elhangzott az is, hogy a hirdetési részleg október 3-tól RTL Sales House néven folytatja a munkát, új arculattal, a Média1 pedig akkor azt is megtudta, hogy nemcsak az RTL Klub neve változik majd meg, az RTL+ csatorna RTL Három néven folytatja, az RTL II pedig RTL Kettő lesz. Erről most azt írták, hogy a következő hetekben, az anyacsatornához hasonlóan, több lépcsőben szinte minden adó és digitális termék arculatot vált majd.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!