Októrbertől RTL lesz az RTL Klub

2022. szeptember 2. – 10:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Arculatot vált az RTL Magyarország: októbertől eltűnik a Klub szó az RTL Klub nevéből, és a cég többi csatornáját is RTL-nek fogják hívni – jelentette be Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a csatorna arculatváltásáról tartott sajtótájékoztatón. „Egyre fontosabb lesz a közös értékek hangsúlyozása” – mondta a vezérigazgató. Az RTL Magyarország tévécsatornáinak neve ősztől így változik meg (csak az RTL névváltoztatását jelentették be, a többit a Média1 tudta meg):

  • az RTL Klub új neve RTL lesz
  • az RTL+ csatorna RTL Három néven folytatja
  • az RTL II pedig RTL Kettő lesz

Bejelentette azt is, hogy megváltozik a csatorna eddig logója, több új lesz helyette, amelyeket folyamatosan változtatnak majd. Elhangzott az is, hogy a hirdetési részleg október 3-tól RTL Sales House néven folytatja a munkát, új arculattal.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy visszatér több ismert műsor is. A Celeb vagyok, ments ki innen! Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival Argentina helyett Kolumbiából jelentkezik majd, lesz új ValóVilág is, ami az RTL Kettőn megy majd, és persze most szombaton indul az X-Faktor, amelyben egy új mentor is debütál. Ezen kívül új részekkel jelentkezik A Séf meg a többiek, jön a Nyerő páros új évada, a Konyhafőnök VIP és az RTL Kettőn folytatódik Liptai Claudiával a NőComment.

Ami érdekes volt és feltűnt a sajtótájékoztatón, hogy itt-ott rendre odaszúrtak a konkurens TV2-nek. Vidus például arról beszélt, hogy ő még anno a Róna utcában kezdte a TV2-nél a magyar kereskedelmi tévézés hajnalán, de „akkor még a TV2 más volt”, ahogy fogalmazott. De ami ennél is erősebb kiszólás volt, az a pár perces jubileumi videóbejátszásban volt hallható. Ebben a narrátor elmondta, hogy

az RTL Klub piacvezető lett Magyarországon tényekben és fikcióban azért, mert nem keveri a kettőt.

Még azt is elmondták, hogy itthon csak az RTL képviseli a professzionális világot, amellyel szintén a konkurens tévének szúrhattak oda. Ezen kívül kiderült, hogy az RTL elmúlt 25 évéből 22-ben nyereséges volt a cég, és havi 270 ezer felhasználója van már a saját streamingfelületüknek, az RTL Mostnak.

És akkor még pár bejelentés röviden:

  • Az RTL 25 éves évfordulója miatt kétrészes visszaemlékező műsort is vetítenek majd október 23-án és 30-án
  • Istenes Bence vezetésével indul egy új showműsor, a Tehetség első látásra, ami egy külföldi licensz
  • és Karácsonyi különkiadást kap A mi kis falunk.
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!