Dél-Korea több milliárd dollárt veszít azzal, hogy a BTS tagjainak katonai szolgálatot kell teljesíteniük

2022. október 19. – 20:20

Másolás

Vágólapra másolva

A dél-koreai gazdaság várhatóan több milliárd dollárt veszít azzal, hogy a BTS k-pop együttes tagjainak kötelező katonai szolgálatot kell teljesíteniük. A zenekar mind a hét tagja 2025-ig szünetet tart, hogy teljesítsék katonai szolgálatukat, és hogy „a szólóprojektjeikre koncentráljanak” – közölte a Big Hit Music, a BTS kiadója.

Dél-Koreában minden 18 és 28 év közötti munkaképes férfinak két évig kell katonai szolgálatot teljesítenie. Az ország azonban felülvizsgálta a katonai szolgálatról szóló törvényt, hogy a BTS tagjai 30 éves korukig elhalaszthassák a szolgálat teljesítését. Korábban csak magasan jegyzett, nagy sikereket elérő sportolók és klasszikus zenészek kaphattak felmentést vagy halasztást a katonai szolgálat alól.

A Hyundai Research Institute 2018-as jelentése szerint az ország legnépszerűbb fiúzenekara évente több mint 3,6 milliárd dollárral járul hozzá Dél-Korea gazdaságához. Ez 26 közepes méretű vállalat összteljesítményének felel meg, mondták a kutatók.

A kutatóintézet szerint 2018-ban a turisták 7 százaléka, azaz mintegy 800 ezer ember a zenekar miatt érkezett Dél-Koreába. Egy másik mutató szerint 2017-ben 1,1 milliárd dollár értékű, a BTS-hez kapcsolódó fogyasztási cikket (ruhákat, kozmetikumokat) exportáltak Dél-Koreából. A kutatók úgy becsülték, hogy ha a BTS megőrzi népszerűségét, akkor az együttes 2014 és 2023 között közel 42 billió won, azaz 29,2 milliárd dollár bevételt hozhat az országnak.

(Business Insider)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!