Bruce Willis engedélyezte, hogy digitális ikertestvérét használják filmekben

2022. szeptember 30. – 11:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bruce Willis lett az első hollywoodi színész, aki eladta a jogait egy deepfake-cégnek, így az megteremtheti a színész digitális ikertestvéreit, írta a Telegraph.

Willis a Deepcake céggel kötött üzletet, így az jövőbeni projektjeiben felhasználhatja majd a színész képmását a képernyőn.

A deepfake egy olyan digitális technika, amellyel (mozgó)képeken szereplő személy arcképét és/vagy hangját élethűen másvalakiére lehet cserélni. A technikát nemcsak a szórakoztatóiparban vagy a médiában használják, de átverésekre is, mint ahogy azt Karácsony Gergely főpolgármesternél láthattuk, aki egy ál-Klicskóval folytatott videohívást.

Willisnek is van tapasztalata már a deepfake-kel. Tavaly egy reklámfilmben használta őt a Deepcake, akkor Willis arcát egy másik előadóra ültették át digitálisan.

Bruce Willis – Fotó: Emmett/furla/oasis Films – Grindstone Entertainment Group – Verdi Productions
Bruce Willis – Fotó: Emmett/furla/oasis Films – Grindstone Entertainment Group – Verdi Productions

„Tetszett a pontosság, amivel megformálták a karakteremet. Ez egy minifilm az általam megszokott akció-vígjáték műfajban. Számomra nagyszerű lehetőség, hogy visszamehessek az időben. A modern technológia megjelenésével még akkor is, amikor egy másik kontinensen voltam, tudtam kommunikálni, dolgozni és részt venni a forgatáson. Ez egy nagyon új és érdekes tapasztalat, és köszönöm az egész csapatunknak” – állt Willis közleményében.

A 67 éves színész március végén jelentette be, hogy felhagy a színészkedéssel, mert az afázia nevű, agybetegséggel összefüggő nyelvi zavar ezt lehetetlenné teszi, a deepfake technológiával viszont még továbbra is a képernyőn tud majd maradni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!