Shane Tusup megszerezte a magyar állampolgárságot

2022. szeptember 14. – 10:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2012 óta, tíz éve él Magyarországon az úszást egy sérülés miatt hazájában hamar abbahagyó Shane Tusup, akit Magyarországon leginkább Hosszú Katinka volt férjeként és edzőjeként vagy Szabó Zsófi korábbi párjaként ismerhetnek az olvasók. A mindössze 34 éves amerikai származású Tusup a vele kapcsolatos negatív hírek ellenére is elkötelezettnek tűnik a magyarországi tartózkodás mellett, a napokban ugyanis a magyar állampolgárságot is megszerezte, írja a Blikk.

Tusup azt mondta, a legnagyobb boldogságot az jelentette számára, hogy az édesanyja is el tudott menni az eskütételre személyesen. „A családom minden nagy pillanatomnak a része és támogatója, és megértik, hogy nekem mindkét ország olyan sokat adott, hogy hivatalosan is szerettem volna, hogy ne csak egy amerikai edző legyek, hanem magyar állampolgárként is hozzak még további eredményeket Magyarországnak” – idézte a lap Tusupot, aki otthon érzi magát Magyarországon, és a jövőben nyugodtabb életet szeretne élni, mint korábban.

Shane Tusup és édesanyja 2018-ban – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA
Shane Tusup és édesanyja 2018-ban – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA

Az eseményre a TV2 Tények is elkísérte Tusupot. „Sok időm és energiám veszett el abban, hogy én fiatalon kerültem be egy olyan sűrű forgatagba, ami tapasztaltabb, idősebb embereknek is megterhelő lenne, és ezt nagyon nehéz lett volna konfliktusok nélkül végigcsinálni” – mondta a Tényeknek.

Tusupról volt felesége, Hosszú Katinka korábban azt mondta, hogy szép sikereket értek el, de emberként elveszett. „Eszköz voltam, de az én céljaimat értük el” – állapította meg nemrég megjelent életrajzi filmjében, ahogyan azt is, hogy nem érezte magát nőnek sem, mert Tusup arról az oldalról közelített, hogy ő sportoló. Amikor néhány éve arról kérdezték, felnézett-e a férjére, Hosszú azt mondta: „Olyan emberre nehéz felnézni, aki nem tudja kontrollálni az indulatait.” Az edző-üzletemberről a Szabó Zsófival történt szakítása után is számos cikk jelent meg jól értesült ismerősökre hivatkozva – ezekben veszekedésről, indulatosságról írtak a váratlan szakítás okaként.

A médiamegjelenésekre Tusup akkor nem reagált, és most sem mondott sokat a Tényeknek, mindösszesen annyit, hogy, híresnek lenni kétoldalú és nagyon nehéz, „de ha sikeres szeretnél lenni, akkor ezek a botrányok akaratlanul is meg fognak történni veled a karriered során.” Azt is mondta, hogy ő nem szokott nagyon beszélni a magánéletéről, ezzel megadja a lehetőséget arra, hogy kibeszéljék a háta mögött. A róla megjelenő negatív cikkeket a jövőben az ügyvédei kezelik.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!