A Squid Game főszereplője az első dél-koreai Emmy-díjas, tarolt a Ted Lasso

2022. szeptember 13. – 06:52

A Squid Game főszereplője az első dél-koreai Emmy-díjas, tarolt a Ted Lasso
A Squid Game főszereplője, Li Dzsongdzse – Fotó: Patrick T. Fallon / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A HBO sorozatai taroltak a hetvennegyedik Emmy-díj-átadón vasárnap, a streamingszolgáltató összesen 12 díjat zsebelt be a lehetséges 25-ből, írja a CNN. A legjobb drámasorozat kategóriában megint az HBO-s Utódlás (Succession) nyert, és díjazták a sorozat íróját, Jesse Armstrongot is. A harmadik évadnál járó Utódlás a tavalyi győztest, A Koronát előzte meg.

Idén is a Ted Lasso (Apple TV+) lett a legjobb vígjátéksorozat, a hatrészes Fehér lótusz (HBO) pedig a legjobb mini- vagy antológiasorozat díját kapta meg. A Ted Lasso főszereplőjét is díjazták, az angol focicsapathoz szegődő edzőt alakító Jason Sudeikis lett a legjobb férfi színész a vígjátéksorozatoknál. Ugyanebben a kategóriában a színésznőknél idén is a Hacks főszereplője, Jean Smart nyert.

Jason Sudeikis, a Ted Lasso főszereplője – Fotó: Frazer Harrison / 2022 Getty Images
Jason Sudeikis, a Ted Lasso főszereplője – Fotó: Frazer Harrison / 2022 Getty Images

Több díjat is nyert a dél-koreai Squid Game (Nyerd meg az életed!). A nézettségi rekordokat döntögető netflixes sorozat főszereplője, Li Dzsongdzse lett a legjobb férfi színész a drámasorozatoknál, ő az első dél-koreai Emmy-díjas. A dél-koreai sorozat akkora siker volt, hogy folytatást kap, júniusban jelentették be hivatalosan, hogy jön a második évad.

Emmy-díjas a Squid Game írója, Hvang Donghjok a legjobb drámasorozat rendezőjének járó díjat vitte haza. A vígjátéksorozatoknál MJ Delaney, a Ted Lasso rendezője lett a győztes.

A legjobb színésznő a 17 éves drogfüggő Rue-t játszó Zendaya lett az HBO-n futó Eufóriából. Magyar vonatkozása is van a sorozatnak, illetve az idei Emmynek: a „Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egyórás)” kategóriát Rév Marcell nyerte meg az Eufória című sorozatban végzett munkájáért. A magyar operatőrt már tavaly is jelölték az HBO-sorozat egyik epizódjáért (Trouble Don't Last Always), idén pedig a sorozat egy másik, a The Theater And Its Double című részéért, ezzel el is nyerte az elismerést.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!