Ezra Millert azzal vádolják, hogy drogokkal kínált egy kiskorú lányt

2022. június 8. – 11:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiskorú lányuk befolyásolásával, megfélemlítésével és bántalmazásával vádolják Takota Iron Eyes szülei Ezra Miller színészt. A TMZ által megszerzett jogi dokumentumok szerint Tokata 2016-ban, 12 éves korában találkozott az akkor 23 éves Millerrel, amikor a színész az észak-dakotai Standing Rock rezervátumba látogatott. Tokata szülei szerint a színész és lányuk között barátság alakult ki, ami szerintük veszélybe sodorta Tokatát, ezért most azt kérik a bíróságtól, hogy vegye védelembe a most 18 éves lányt, és távoltartási végzést kérnek Miller ellen.

Tokata Iron Eyes (jobbra) 2020-ban Los Angelesben a The Makers Conference panelbeszélgetésén – Fotó: Emma Mcintyre / Getty Images
Tokata Iron Eyes (jobbra) 2020-ban Los Angelesben a The Makers Conference panelbeszélgetésén – Fotó: Emma Mcintyre / Getty Images

Tokata szülei szerint Miller 2017-ben Londonba repítette a lányt, hogy meglátogassa a stúdiót, ahol a Legendás állatok és megfigyelésük című filmet forgatták, aminek Tokata nagy rajongója volt, Miller pedig az egyik főszereplője. Az utazás idején Tokata 14, Ezra pedig 25 éves volt, a szülők szerint Ezra alkohollal, marihuánával és LSD-vel is ellátta kiskorú lányukat, amíg Londonban tartózkodtak. Szerintük Tokata Miller hatására hagyta félbe iskolai tanulmányait egy massachusettsi magánintézetben 2021 decemberében.

Januárban elrepültek Miller vermonti otthonába, hogy elhozzák a lányukat, ahol felfedezték, hogy nincs nála a jogosítványa, a slusszkulcsa és a bankkártyája sem. Azt állítják, zúzódásokat is találtak Tokata testén, amelyeket szerintük a színész okozott.

Nem sokkal azután, hogy hazavitték, a lány New Yorkba szökött, hogy újra találkozzon Millerrel. Onnan a pár együtt utazott Vermontba, Hawaiira és Los Angelesbe is.

Hawaii tartózkodása alatt Millert kétszer is letartóztatták. Egyszer azért, mert jelenetet rendezett és dulakodni kezdett egy helyi karaokebárban, egyszer pedig azért, mert egy buliban a veszekedés hevében eldobott egy széket, ami homlokon ütött egy 26 éves nőt.

A bírósághoz beadott dokumentumokban Tokata szülei kijelentik:

„Ezra erőszakot, megfélemlítést, erőszakkal való fenyegetést, félelmet, paranoiát, téveszméket és kábítószereket használ, hogy uralkodjon a fiatal kamasz Tokatán.”

A szülők azt is állítják, Miller úgy döntött, hogy Tokata nem bináris transznemű, holott a lány korábban nem binárisnak, queernek és melegnek vallotta magát.

A lány, aki egyébként klímavédelmi célokért és az amerikai őslakosok esélyegyenlőségéért harcoló aktivistaként ismert, az Instagramon reagált szülei vádjaira.

A bejegyzésben azt írja, Miller nem több, mint szerető barát, aki az egyetlen támasza volt, miután elvesztette az egyik barátját. A lány szerint a szülei vádjai alaptalanok, és pont az otthonában volt kitéve fizikai és lelki bántalmazásának. Szerinte az apja transzfób, és képtelen elhinni, hogy képes önálló döntéseket hozni a saját jóllétével kapcsolatban. Tokata azt írja szakemberhez fordult, hogy kezelni tudja a szorongását és depresszióját.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!