Mi az a Richard király, és mit kell tudni róla?

2022. március 28. – 02:03

Másolás

Vágólapra másolva

Furcsa helyzet, hogy van két szupersztár a világon, és amikor az életükről készül egy életrajzi film, akkor nem ők a főszereplők, hanem az apjuk. Richard Williams viszont annyira fura jelenség lehet, hogy meg lehet érteni: a Williams nővérekből teniszcsillagokat varázsolt, csak éppen úgy, hogy kiskoruktól kezdve szinte percre pontosan beosztotta az életüket, a Richard király elején pedig úgy próbálja rásózni a lányok jövőjét gazdag befektetőkre, mint egy MLM-ügynök egyenesen Comptonból.

A Richard király élvezetét valamennyire azért befolyásolja, hogy a világ legjobb teniszezőiről szól, szóval azon nem sokat lehet aggódni, hogy a Williamseknek mit hoz a jövő, de addig is lehet élvezni Will Smith nagypapás alakítását a címszerepben, illetve Aunjanue Ellist a sokat tűrő feleségeként. A Richard király megvalósításában nem túl izgalmas, de legalább gördülékeny és fájdalommentes, és egy logikus karrierlépés Will Smithnek, aki kétszeresen Oscar-jelölt lett ezzel a filmmel mint producer és főszereplő. Nagy valószínűséggel nyertes nem lesz, a Richard király lendülete valahogy idén márciusra már elfogyott. Itt a kritikánk róla.

Mire jelölték: Legjobb film, legjobb férfi főszereplő, legjobb női mellékszereplő, legjobb vágás, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb dal (Beyoncé & Dixson).

Hol lehet megnézni: HBO Max, online boltok kínálatában.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!