Köszöntünk mindenkit a Telex Oscar-közvetítésén!

2022. március 28. – 00:38

Másolás

Vágólapra másolva

Nemsokára elkezdik átadni az idei Oscar-díjakat, amit ha jól láttunk, idén sem fog egy darab magyar csatorna sem közvetíteni. Ha esetleg külföldön követjük tévében vagy online, akkor viszont feltűnhet, hogy hivatalosan még két óra kell ahhoz, hogy elkezdődjön maga a gála, a mi közvetítésünk pedig már elindult.

Ennek az oka pedig az, hogy az idei Oscar-gálán nyolc darab kategória győztesét nem élő adásban hirdetik ki, hanem a közvetítés kezdete előtt, de ugyanazon a helyszínen, a Los Angeles-i Dolby Theatre színpadán. A tervek szerint a nyolc győztes beszédét bevágnák az élő adásba, hogy úgy tűnjön, mintha akkor adnák át. Viszont pár újságíró – és többek között a legjobb smink kategóriájáért szurkoló Jessica Chastain – ott lesz már a helyszínen, és valószínűleg senki sem fogja megakadályozni őket abban, hogy mondjuk Twitteren megosszák a győzteseket, akiknek a nevét elvileg órákkal később kellene csak megtudni. Már ha egyáltalán bármilyen információ közelébe engedik őket.

A dolog különösen azért érdekes nekünk, mert a jelöltek között van a magyar berendező, Sipos Zsuzsanna, akit a Dűne című film látványáért jelöltek, Patrice Vermette production designerrel párban. Ezt a kategóriát is elvileg az élő adás kezdete előtt fogják bejelenteni, szóval muszáj lesz arra a marék újságíróra hagyatkozni, hogy megtudjuk, lesz-e újabb magyar Oscar-díj.

Itt írtunk az Oscar-díj idei jelöltjeiről.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!