Botrány az Oscar-gálán: Will Smith megütötte Chris Rockot, aztán élő adásban káromkodott

2022. március 28. – 05:17

Botrány az Oscar-gálán: Will Smith megütötte Chris Rockot, aztán élő adásban káromkodott
Fotó: Reuters / Brian Snyder

Másolás

Vágólapra másolva

A 94. Oscar-díjátadót (aminek közvetítését itt lehet visszaolvasni) beárnyékolta egy olyan esemény, amit valószínűleg sokat fognak még cincálni a következő napokban a sajtóban. Az Oscar-botrányok között is egészen súlyos jelenetet láthattak azok, akik követték a díjátadót: Will Smith egyszer csak felment a színpadra, lekevert egy nagyot az éppen a legjobb dokumentumfilm díját némi viccelődéssel felvezető Chris Rocknak, aztán kétszer is jól hallhatóan azt ordította, élő adásban, hogy

„ne vedd a kibaszott szádra a feleségem nevét!”

Mint ebből sejteni lehet, Smithnek – aki amúgy a Richard király című film címszereplőjeként kapott az első sorban helyet – az volt a baja, hogy Rock a feleségével, Jada Pinkett Smithtel poénkodott. Konkrétan azzal, hogy a nő szerepelhetne a G.I. Jane 2-ben. A G.I. Jane volt az a film 1997-ben, aminek kedvéért Demi Moore kopaszra vágatta a haját, és Jada Pinkett Smith is szinte kopaszon érkezett a gálára, ez volna a vicc. Csakhogy Will Smith felesége alopeciában szenved, ami egy haj kihullását eredményező betegség, szóval érthető, hogy Smith felhúzta magát.

Ahogy reagált, az viszont már nem. Fizikai erőszak és F betűs szó élő adásban – ennek súlyos következményei lesznek. Emlékezzünk a 2012-es Super Bowl-döntőre, aminek a szünetében az egyik énekesnő, M.I.A. középső ujjat mutatott élő adásban – pénzbüntetés, per, kitiltás jött utána, és rengeteg bocsánatkérés az énekesnő és a szervezők részéről is.

Smith egyébként később megkapta a díjat a Richard királyban nyújtott alakításáért a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. Megrendülten, sírva mondott köszönetet, utalva arra, hogy akikkel törődsz, azokat meg kell védeni, és nem lehet mindig jó képet vágni ahhoz, ha valaki rajtad röhög. Végül mielőtt köszönetet mondott volna, bocsánatot kért az akadémiától és a jelöltektől. Ezzel együtt nem lenne meglepő, ha most egy ideig nem hívnák Oscar-gálákra.

Frissítés: Chris Rock egyelőre nem tesz feljelentést Will Smith ellen a pofon miatt. A Deadline.com című amerikai filmes magazin forrásai szerint a Los Angeles-i rendőrség munkatársai közvetlenül az után beszéltek Chris Rockkal, hogy az ABC adása véget ért a Dolby Színházban, de a humorista egyelőre nem akar feljelentést tenni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!