Az Eufória az HBO második legnézettebb sorozata 2004 óta, csak a Trónok harca előzi meg

2022. március 1. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

Az Eufória az HBO második legnézettebb sorozata 2004 óta, csak a Trónok harca előzi meg – írja a Variety.com. A Zendaya főszereplésével készült dráma második évadának befejező epizódja 6,6 millió nézőt vonzott vasárnap.

Az HBO szerint az Eufória második évadának epizódjait átlagosan 16,3 millióan nézték, a második évad premierje 19 millió nézőt vonzott az Egyesült Államokban. De a sorozat nemcsak ott népszerű, az elmúlt héten a legnézettebb sorozat volt Latin-Amerikában és Európában is. Az Eufória elsöprő sikerét az is mutatja, hogy 34 millió tweettel az évtized legtöbbet tweetelt sorozata lett az Egyesült Államokban.

Az East Highland középiskolájában játszódó történet önmagukat és identitásukat kereső tinédzserekről szól, akik összefonódó életének középpontjában a 17 éves drogfüggő Rue áll, az ő szerepét játssza a 25 éves amerikai Zendaya, aki 2020-ban Emmy-díjat is kapott az alakításért. A dráma új részeiben a drogfüggőség mellett a mentális betegség, a szexuális zaklatás és a bosszúpornó is megjelenik, ezért különösen felkavaró lehet. Erre minden egyes epizód előtt fel is hívják a figyelmet.

A 17 éves drogfüggő Rue szerepét játszó Zendaya a sorozat második évadának megjelenésekor azt írta az Instagram oldalán, hogy az évad „mélyen érzelmes és olyan témákkal foglalkozik, amelyeket nehéz lehet nézni”. A színésznő ezért mindenkit arra kér, hogy csak addig nézze a sorozatot, amíg jól érzi magát közben.

A sorozatnak magyar vonatkozása is van, ugyanis több korábbi epizódnak is Rév Marcell volt az operatőre, és ezért tavaly Emmy-díjra is jelölték.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!